Zdravím, nedaří se mi připojit z PC na konfigurační rozhraní NS2. Základní postup by měl být:
1) - Nastavte svému počítači jakoukoli IP adresu z rozsahu 192.168.1.x
2) - V internetovém prohlížeči zadejte adresu 192.168.1.20 (tovární nastavená adresa)
3) - Do přihlašovacího okna zadejte jméno ubnt a heslo ubnt.
Není mi jasné kde mám v PC nastavit tu IP adresu (OS WIN XP Pro) a jak ji zadat v prohlížeči (MS-IE), všechny pokusy selhaly. Nevíte někdo jak správně postupovat?
Tohle zařízení neznám, ale většinou mi u routerů stačilo v PC nechat automatické přidělování IP a do adresního řádku prohlížeče naťukat tu IP, která je tam z výroby jako default.
Nastavení IP adresy na PC:
Ovládací panely - Síťová připojení - pravým myšítkem kliknout na připojení, které je k tomu routeru - Vlastnosti - záložka Obecné - Protokol TCP/IP - Vlastnosti - zakliknout Použít následující IP - zadat ji
Zadání IP adresy v IE:
Normálně ji napíšeš do URL adresního řádku, tam kam píšeš třeba www.ebastirna.cz
Zkontroloval jsem nastavení připojení a stávající IP adresa již je v požadovaném rozsahu. Asi bude chyba v zadání do prohlížeče - vždycky se přepne na vyhledávání Google.
No vždyť to tam píšu, možná je někde chyba v nastavení IE. Pokud zadám přímo www.192.168.1.20 tak hlásí "Nelze zobrazit tuto stránku". Nebo je nutné nastavit firewall?
p32 píše:Napiš tam jen ta čísla 192.168.1.20 nebo http://192.168.1.20 dle bodu 2)
V prvním případě Google, v druhém "Nelze zobrazit".
Je ještě možnost že by poskytovatel připojení při základní konfiguraci defaultní adresu změnil ale to se mi nezdá - zařízení je v mém vlastnictví.