Vinotéka Fagor JC-33C
Moderátor: Moderátoři
Vinotéka Fagor JC-33C
Děkuji předem
Osobně bech nejdřív zkontroloval zdroj (u podobných blbostí z něho leze jenom 12V, aby to mohlo být napájené z autobaterie), nejspíš bude klasický spínaný s nějakým TL494, teoreticky bych na něho mohl mít někde schéma (mám schéma na zdroj s označením S126AM13, byl v podobné mašině, ale na pivo).
Jestli bude v pořádku, tak zjistit, jestli jde do ventilátoru napětí (12V, často se spouští nějakým menším tranzistorem), bez něho to skoro nechladí(i s ním to není nic moc), a pak proud peltierem (to už nějaký ampér může být), ten se často spouští nějakým FETem.
- Artaban001
Někde na tom peltierovým panelu je možná "policajt" - Já jej měl i na autolednici a byl v háji. Chrání panel před přílišnou teplotou. Co si budem vykládat: chladič musí zmařit hlavně odporový teplo peltiéra a k tomu nějaký to "přenesený" teplo ze studený strany. Pokud se přehřeje (nefunkční ofuk, ucpaný chladič), rozpadnou se můstky a panel přestane chladit, respektive čerpat teplo. Policajt ho při přehřátí dočasně vypne. Většinou ale dočasně znamená nastálo.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Změnit/Odstranit příspěvek
Těch 1000uF může být málo.
Když nemáš čím měřit ESR, nezbyde ti nic jiného než postupně měnit (přikládat paralelně) elyty a doufat, že to vyjde. Určitě ale použij dostatečnou kapacitu a kvalitu.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Uvědom si, že se ptáš způsobem jako: Mám auto Škoda a nejede, jenom když se tlačí, čím to může být?
Lidí, kteří toto opravovali asi moc nenajdeš.
- Přílohy
-
S126AM13.GIF- (15.54 KiB) Staženo 691 x
. Jak je ted horko tak to tedy moc nechladí.