Zkušenosti s nákupy v LIDLu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Atlan

#46 Příspěvek od Atlan »

NO ja ottiial mam sadu klucou ockovidlicak, je prvda ze z urcitej casti sa zlupal chrom ale nehrdzaveju ani tam , roztahane niesu. Akurat dnes som kupil flexu lidl 23cm, lebo mi trebalo rezat betonove panely caa 5cm hrubka uvidime ale zazrak od toho necakam....
PeteBurns
Zablokován
Zablokován

#47 Příspěvek od PeteBurns »

Tá mikrovlnka je v pohode, digitálna, s grillom, ale jej veľká nevýhoda, aspoň v mojich očiach, je tá, že má podsvietený LCD display...a ten po krátkom čase zhasne...takže sa nedá kedykoľvek potme vidieť, koľko je hodín :-D takže pre mňa by dobrá nebola, kedže ja túto funkciu využívam na svojej často :-D ale pre iných je to nepodstatný detail a za tú cenu bude OK :wink:
Hydrawerk

#48 Příspěvek od Hydrawerk »

V těchto dnech je v lidlu k mání celkem nepovedená trafopájka plp 100 a1, tak si ji nekupujte. Obrázek
Povšimněte si strašně krátkých držáků pájecí smyčky. Taky asi náhradní smyčku neseženete. Tento pájecí hrot tam asi neupnete.
A návod na páječku s pěknými obrázky. Doba provozu 12s, doba přestávky 48s.
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 01 lis 2012, 23:58, celkem upraveno 1 x.
rnbw

#49 Příspěvek od rnbw »

Mal som (pochybnu) cest s nejakym takymto smejdom robit a je to hrozne. Slucka je prilis hruba a navyse otocena "na vysku". Navyse to ma hrozne velky vykon, rychlo sa to rozzeravi do cervena(!), cin sa okamzite prepaluje...
Hydrawerk

#50 Příspěvek od Hydrawerk »

Ta plp 100 a1 má dle návodu 100W, což je hodně. Je to vůbec pravda? Můj kyjovan ETP III z roku cca 2000 má dle štítku zdánlivý výkon 100VA. Dle měření má činný výkon pouze 40W, což stačí. Odběr proudu je 0,55A, takže zdánlivý výkon je fakt 0,55×230=126,5VA (??) Inu, přece jen je ten můj wattmetr 5,5 roku starý a taky z Lidlu... :wink: Dostal jsem ho.
Naposledy upravil(a) Hydrawerk dne 07 říj 2012, 23:42, celkem upraveno 1 x.
p32

#51 Příspěvek od p32 »

100W je akorát, se 75 W nic nejde. Spíše je krátká cesta od trafa ke konci smyčky nebo je na konci ta smyčka dost zúžená a proto tam jde víc teploučka. :lol:
Nagant

#52 Příspěvek od Nagant »

rnbw píše:Mal som (pochybnu) cest s nejakym takymto smejdom robit a je to hrozne. Slucka je prilis hruba a navyse otocena "na vysku". Navyse to ma hrozne velky vykon, rychlo sa to rozzeravi do cervena(!), cin sa okamzite prepaluje...

To máš asi tu mnohem výkonnější páječku, co?
Mám ji taky, a přesně jak píšeš, hrot se roztaví do červena a už není žádná šance, že by na něj cín kdy přilnul. :evil:
rnbw

#53 Příspěvek od rnbw »

Uz neviem, aky to bol typ (nebola moja), ale vyzerala podobne ako na tejto fotke. Nakoniec som tym ten jeden spoj nejako urobil, ale doma by som to fakt nechcel...
Pikofarad

#54 Příspěvek od Pikofarad »

Asi mám štěstí,koupil jsem pokusně 4ks NIMH AAA z Lidlu za 89kč.Už se používají cca 2 měsíce a dovolím si tvrdit,že kvalita(samovybíjení,kapacita) je lepší než u GP za trojnásobnou cenu
Hydrawerk

#55 Příspěvek od Hydrawerk »

Možná už jsem to dříve psal. Někdy na podzim 2011 jsem si za 50,- (slovy padesát) Kč. koupil v Lidlu gravírovací přístroj Parkside PGG 15 A1. Měli ho tam jenom jeden za takto neodolatelnou cenu. :kiss: Těžko říci, proč byl tak levný. Snad proto, že byl trochu vadný, měl totiž špatně nasazený hrot, takže po zapnutí přístroj nefungoval. Závadu jsem v mžiku opravil a nyní již funguje. Je výborný na popisování klíčů FAB. Přístroj nebyl nijak mechanicky poškozen, chybné nasazení hrotu nezpůsobí žádnou nevratnou škodu. Potom ho tam ještě párkrát prodávali za 249 Kč. To už bych nevzal.Návod
Přílohy
akce-gravirovaci-pristroj-lidl.jpg
(42.5 KiB) Staženo 168 x
Hydrawerk

#56 Příspěvek od Hydrawerk »

Osoba blízká má digitální rádio z Lidlu, kterému občas zamrzne ladění. Za zmínku stojí i nesmyslně strmé nastavení hlasitosti tlačítky. http://www.stream.cz/uservideo/517396-r ... -zblaznilo
Cust

#57 Příspěvek od Cust »

Hydrawerk píše:Ta plp 100 a1 má dle návodu 100W, což je hodně. Je to vůbec pravda? Můj kyjovan ETP III z roku cca 2000 má dle štítku zdánlivý výkon 100VA. Dle měření má činný výkon pouze 40W, což stačí. Odběr proudu je 0,55A, takže zdánlivý výkon je fakt 0,55×230=126,5W (??) Inu, přece jen je ten můj wattmetr 5,5 roku starý a taky z Lidlu... :wink: Dostal jsem ho.
Změřeno min. týden přesným měřákem: 103,2 VA včetně žárovky.
Killroy
Moderátor

#58 Příspěvek od Killroy »

No, nejsem sice moc velkým příznivcem nákupů v Lidlu, ale taky mám něco pozitivního: momentálně se nachází v nabídce Lidlu dalekohled Auriol 10x50 za 469Kč. V podstatě je to přebalený Bresser 10x50 a jedná se o celkem kvalitní výrobek osazený dobrou anglickou optikou, s hranoly z optického skla BaK4 a dobrou světelností. Na hvězdy to tedy moc není, ale pokud někdo hledá něco takového s sebou do přírody, na ryby a tak, tak je to dobrá volba, která nemrzí když mu ho třeba ukradnou nebo mu spadne ze skály..
Pozor ale při výběru, jednotlivé kusy mohou kvalitativně lišit a je třeba vybírat z několika kusů, dívat se, zkoušet ostřit a hledat ten nejlepší kus. Pokud si dobře vyberete, je to plnohodnotný triedr za levný peníz a s 5tiletou zárukou.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
bu2520

#59 Příspěvek od bu2520 »

teda nevím, ale v dobách kdy jsem letoval trafopájkou jsem naopak ocenil sto watovou spíše je tenká smyčka no a taky se to s ní musí umět nemá regulaci a tak se reguluje časem zapnutí a sledováním vzhledu pájky
rnbw

#60 Příspěvek od rnbw »

Mne sa sa slucka nezdala tenka. Mala mozno 3 milimetre priemer, takze sa s tym vobec nedalo robit. Klasicka "ceskoslovenska" spajkovacka je oproti tomuto paradna.
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“