Jaké trubky jsme byli

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Cust

#106 Příspěvek od Cust »

Subjektivní pocit není prioritní, je to pocit sobecký.
Nikdo po tobě nechce, aby jsi tleskal hajzlům. Já se jen snažím pochopit, proč tleskat zrůdám z minulého režimu.
mc-vlada

#107 Příspěvek od mc-vlada »

Nejsem politik a nejsem blbec. 99% lidí zajímá především suběktivní dojem a to 1% jsou samaritáni, ať to nazýváš jakkoli. Také nikde netleskám minulému režimu, jenom netleskám ani tomuhle. Není totiž čemu. Jako dneska slyším projev z prosince 1989. Dneska mi připadá jak komedie:http://www.ireporter.cz/2009/04/27/dokument-z-projevu-vaclava-havla-v-prosinci-1989/ . Jen plná huba slibů. Prostě nepociťuji celkově kvalitativně lepší žití. A pro zajímavost, jaký seš ročník, a kolik let si zažil komunisty, že můžeš tolik porovnávat? Nebo jenom z vyprávění?
rnbw

#108 Příspěvek od rnbw »

Vy to mate este dobre, u nas je znovu vlada jednej strany, a to dokonca tej istej, co pred "revoluciou"! KSS sa totiz premenovala na SDĽ a z nej sa odstiepil SMER.
mc-vlada

#109 Příspěvek od mc-vlada »

No, u nás vlastně taky, jenom ta roztříštěná strana má víc jmen. Vždyť už v 93. to zpíval K. Kryl : ......pod střechou velký partaje, se u koryta sejdem.
Cust

#110 Příspěvek od Cust »

:-)
Já jsem tě nenapadal, Jen jsem ti oznamoval, že se jen snažím pochopit, proč tleskat zrůdám z minulého režimu.

Nemám důvod srovnávat tvé a své životní zkušenosti. Nevím čemu by to pomohlo. :wink:

PS: Člověku, který není onen tebou zmiňovaný samaritán, je asi jedno v jakém režimu žije, jde mu jen o to urvat si pro sebe co nejvíce. Škoda, že jen nejde rvát - to je ten sviňský režim a na hovno živobití.
mc-vlada

#111 Příspěvek od mc-vlada »

Cust
Prvně, nepřekrucuj. Nikomu netleskám, jen porovnávám. Za další. Kolik znáš kolem sebe lidí, kteří jsou ochotni nezištně dávat? kolik jich znáš ve veřejném životě a v politice? Život je o tom urvat si a přežít, to není sobectví, to je hochu příroda, to je zákon přežití v dnešní době. Protože ti nikdo nic nedá zadarmo. Tolik k tomu PS. A k tomu srovnávání zkušeností, ono na tom je totiž hodně, pokud porovnáváš zažité se zažitým a nebo zažité z vyprávěním. Ono všechno reprodukované už není takové, jako originál, a obzvlášť, pokud je aktuální to populárně přibarvit. Jak jsem již psal, je mi takřka 50, mám jedno dospělé a jedno skoro dospělé dítě, vlastní dům, nějaký ten dloužek, ne nesplatitelný...... považuji se za normálního člověka. Ty mi připadáš trochu jako nezkušený snílek. Tím nemyslím hloupý, jsem přesvědčen, že si chytrý a vzdělaný, ale nezkušený. Víš, před revolucí nebyl kamarád, kterému bych s čímkoli nepomohl. Díky tomu jsem se taky spoustu věcí naučil. No a po revoluci, když já potřeboval pomoc a stavěl jsem, každý říkal, co za to. Ale to jsou jak píšeš ty bezcenné životní zkušenosti, o kterých nemá smysl psát.
BOBOBO

#112 Příspěvek od BOBOBO »

Já jsem ještě o pár pátků starší mež ty Vlado a přestože i můj otec byl celý život antikomunista (bolševici zabavili barák jeho otce mého dědy a skoro 30 let jsme platili nájem ve svém vlastním domě) . A přesto když ve stáru porovnával , tak coby prvorepubliková generace , kdy viděl kolem sebe mnoho lidí , byl na zkušené ve Francii a nasazen za války , přiznal , že nejméně nemocných mladých starých bylo u nás za komunistů . Ale to jsou jen takové střípky .
tomasjedno

#113 Příspěvek od tomasjedno »

mc-vlada píše:Kolik znáš kolem sebe lidí, kteří jsou ochotni nezištně dávat?

Nepropadej panice. Já třeba znám kolem sebe takových lidí docela dost.
mc-vlada

#114 Příspěvek od mc-vlada »

BOBOBO - babička byla prostá pradlena, ročník 1894, a ta vždycky říkala, že se měla za války a za komunistů lépe jak za první republiky. Byl to její názor a pocit. Hlavně vždycky vyzvedávala, nenadávej, hlavně že máš práci. Vlastní zkušenost, otec v roce 1968 odevzdal stranickou legitimaci s tím, že tomu nerozumí a až mu to někdo vysvětlí, ať mu ji vrátí. Je mu 86 a dodnes tak nikdo neučinil. Já bez problémů udělal střední a brácha vysokou.
tomasjedno - já nepropadám panice, jenom konstatuji, to co vidím kolem sebe. Taky znám pár takových, je to většinou starší generace. Taky znám případy, kdy za snahu udělat něco navíc pro druhé byli lidé po právu potrestáni, nebo alespoň znechuceni.
Hill
Administrátor

#115 Příspěvek od Hill »

tomasjedno píše:
mc-vlada píše:Kolik znáš kolem sebe lidí, kteří jsou ochotni nezištně dávat?
Nepropadej panice. Já třeba znám kolem sebe takových lidí docela dost.

Také si nestěžuji. Lidí, kteří rozdávají, ať už tím, že kdykoli pomohou, poradí, podpoří, naučí nebo jen potěší, aniž by se ptali, co za to, není kolem nás málo. Jen na ně není tak vidět, protože z nich nekouká žádná senzace, která by prodala více výtisků novin.
A že bych zrovna já měl takové štěstí, potkat za jakéhokoli režimu takových lidí víc, než někdo jiný, tomu se mi nějak nechce věřit (schválně, popřemýšlejte, koho takového znáte a dělejte si za každého čárku, možná, že se budete výsledku divit).
Na politickou příslušnost jsem se jich nikdy neptal (ona většinou nebyla a není žádná a, je-li nějaká, tak ne pro výhody, ale z přesvědčení), ta sama o sobě nikdy žádný problém nepomohla vyřešit, spíše naopak.
BOBOBO

#116 Příspěvek od BOBOBO »

To s tou politikou mohu podepsat . Nejvíce mi s elektronikou a spíše ještě s počítači pomohl bývalý vyšší funkcionář strany . Ale nikdy mezi námi neproběhla za více než 30 let rvhp věta o politice .
tomasjedno

#117 Příspěvek od tomasjedno »

mc-vlada píše:Taky znám případy, kdy za snahu udělat něco navíc pro druhé byli lidé po právu potrestáni, nebo alespoň znechuceni.

Nic nového pod sluncem - ne nadarmo strejda Google hlásí na search každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán 241 000 výskytů :D

P.S. a na search "každý dobrý skutek" potrestán dokonce 373 000.
Cust

#118 Příspěvek od Cust »

mc-vlada píše:Cust
Prvně, nepřekrucuj. Nikomu netleskám, jen porovnávám. Za další. Kolik znáš kolem sebe lidí, kteří jsou ochotni nezištně dávat? kolik jich znáš ve veřejném životě a v politice? Život je o tom urvat si a přežít, to není sobectví, to je hochu příroda, to je zákon přežití v dnešní době. Protože ti nikdo nic nedá zadarmo. Tolik k tomu PS. A k tomu srovnávání zkušeností, ono na tom je totiž hodně, pokud porovnáváš zažité se zažitým a nebo zažité z vyprávěním. Ono všechno reprodukované už není takové, jako originál, a obzvlášť, pokud je aktuální to populárně přibarvit. Jak jsem již psal, je mi takřka 50, mám jedno dospělé a jedno skoro dospělé dítě, vlastní dům, nějaký ten dloužek, ne nesplatitelný...... považuji se za normálního člověka. Ty mi připadáš trochu jako nezkušený snílek. Tím nemyslím hloupý, jsem přesvědčen, že si chytrý a vzdělaný, ale nezkušený. Víš, před revolucí nebyl kamarád, kterému bych s čímkoli nepomohl. Díky tomu jsem se taky spoustu věcí naučil. No a po revoluci, když já potřeboval pomoc a stavěl jsem, každý říkal, co za to. Ale to jsou jak píšeš ty bezcenné životní zkušenosti, o kterých nemá smysl psát.

Tak bych rád oznámil, že nic nepřekrucují. Netlačil jsem ti, že tleskáš komunistům. Jen jsem napsal:
Já se jen snažím pochopit, proč tleskat zrůdám z minulého režimu.
To není na tebe, ty jsi nic oslavného na komunisty nepsal.

Ale k otázce:
Kolik znáš kolem sebe lidí, kteří jsou ochotni nezištně dávat? kolik jich znáš ve veřejném životě a v politice?
V okolí všechny - prvně jsem se dozvěděl, že existuje člověk, který si chce jen urvat, z novin a teď od tebe. V politice je to složitější, politika žádného neznám osobně. Jen starosty (dva), a tam tu starost o obec/město bych rád potrhnul.

A dále:
A k tomu srovnávání zkušeností, ono na tom je totiž hodně, pokud porovnáváš zažité se zažitým a nebo zažité z vyprávěním.
Řeknu to oklikou. Raději zkušenost nemluvněte než celoživotní zkušenost brouka hovnivála. Tím hovniválem nemyslím tebe. Aby jsi se neježil. To je obecný postoj k dotazu kolemjdoucího člověka (nejlépe důchodce), který se mě podobnou argumentací snaží vysvětlit, že jsem v podstatě tvor, bez práva na soukromý úsudek.
BOBOBO

#119 Příspěvek od BOBOBO »

Právo na úsudek ti zde nikdo ani na vteřinu neodepřel , jenomže by jsi se se svým úsudkem před forem nevešel , toť vsjo . Pro nás žiješ v bludu , ale tobě se to nezdá . O nic nejde , ale bylo by dobré se k postoji dostat po 20-30 letech praxe ve věci .
Cust

#120 Příspěvek od Cust »

BOBOBO píše:Právo na úsudek ti zde nikdo ani na vteřinu neodepřel , jenomže by jsi se se svým úsudkem před forem nevešel , toť vsjo .
To braní práva na úsudek jsem myslel obecně, nemyslel jsem to na konkrétní fórum, jedince. Před jakým fórem jsem se nevešel? Teď ti trochu nerozumím, jsem zde odsouzen elektrobastlírnou za bludařství?
BOBOBO píše:Pro nás žiješ v bludu , ale tobě se to nezdá .
Kdo je to nás? Ty si mykáš? To je snad dovoleno jen králům, totalitním vládcům a těhotným ženám.
BOBOBO píše:O nic nejde , ale bylo by dobré se k postoji dostat po 20-30 letech praxe ve věci .
Nesmysl, postoj jsem měl i v patnácti i ve třiceti a budu mít i v šedesáti. To jestli se ti líbí nebo ne je tvoje věc a to je jen na tobě, sorry asi bych měl napsat na vás.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“