Identifikace součástky

Náhrady součástek všeho druhu, informace a dotazy k součástkám

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
EKKAR

Identifikace součástky

#1 Příspěvek od EKKAR »

Prosím znalejší o pomoc - nevím kde jsem přišel k doslova pytli použitých součástek - všecky v pouzdru TO-220. Postupně jsem to potřídil a identifikoval, zůstalo mi jen 8ks "čehosi", co se mi identifikovat nepovedlo. Bohužel aktuálně nemám doma foťák na makro, tak zkusím popis.

"Potisk" na pouzdru je nejvýše nahoře těsně pod chladicí plochou stylizované "F" jako logo Fairchildu, pod ním v kroužku (otisk vyhazovače z formy po zastříknutí plastem) je "T1", další označení ve stejné výšce jako otisk vyhazovače je H14 (vpravo od otisku). Nejspodnější řádek je "YM3045N".

Na testeru se součástka chová jako dvojitá rychlá dioda se spojenými katodami na střední noze/chladicím křídle.

Nevíte někdo co jsem to vlastně vymetl ze šuplete? Původně jsem předpokládal že by to měly být nějaké nízkonapěťové FETy, ale jako dvojdioda se chovají všecky...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Andrea

#2 Příspěvek od Andrea »

rnbw

#3 Příspěvek od rnbw »

MBRP3045N - prvy odkaz na Googli.
fero7

#4 Příspěvek od fero7 »

forbidden
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od forbidden »

Co tohle?

No ty vo... než to napíšu, už je to o ničem. :)
EKKAR

#6 Příspěvek od EKKAR »

Právě že jsem hledal pomocí několika datsheet-stránek a vždycky mi to vyhodilo něco jinýho - jednou MOS-FET, podruhý PNP trand, několikrát dokonce integráč se 16 nohama...

MBR nebo MBRP jsem ale nezadával - buď YM3045N (opsané z futrálu), nebo jen 4-číslí 3045.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Andrea

#7 Příspěvek od Andrea »

Ale tu MBRP3045N to najde hned jako první po zadání YM3045N. :D
Killroy
Moderátor

#8 Příspěvek od Killroy »

Karle, jedná se zcela jistě o dvojitou schottky MBRP3045N. YM3045N = kombinace datecode a pokráceného označení.

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Dík, já už jsem ty odkazy taky projel - byl jsem zvyklej, že Ujo Google vyhazuje většinou nesmysly na poli označení součástek, takže jsem využíval právě pro tyhle "neznámý" typy třeba "www.alldatasheet.com" , "www.Datasheetarchive.com" , "www.Datasheet4u.net" nebo třeba i "www.DatasheetCatalog.com" - a tam jsem s tím "YM3045N" neuspěl ani v plným, ani v jakkoliv pokráceným znění. Na dotaz formulovaný "*3045*" mi to například vyhazovalo nějaký integráče...

Přitom základní vlastnosti už jsem měl přímo fyzicky ověřený - mám možnost do součástky "pustit" jak vyšší stejnosměrný napětí s minimálním proudem, tak i střídavinu cca 25V s různým kmitočtem a s proudovým omezením a zjišťovat, jak se chová - a i při frekvenci kolem 10kHz mají tyhle diody minimální zpětný proud. Takže jak podle úbytku napětí, tak průraznýho napětí a pouzdra vyplývalo, že to jsou Schottky = jsou rychlý a že musí vydržet poměrně fest proud...
Odpovědět

Zpět na „Součástky“