Identifikace součástky
Moderátor: Moderátoři
Identifikace součástky
"Potisk" na pouzdru je nejvýše nahoře těsně pod chladicí plochou stylizované "F" jako logo Fairchildu, pod ním v kroužku (otisk vyhazovače z formy po zastříknutí plastem) je "T1", další označení ve stejné výšce jako otisk vyhazovače je H14 (vpravo od otisku). Nejspodnější řádek je "YM3045N".
Na testeru se součástka chová jako dvojitá rychlá dioda se spojenými katodami na střední noze/chladicím křídle.
Nevíte někdo co jsem to vlastně vymetl ze šuplete? Původně jsem předpokládal že by to měly být nějaké nízkonapěťové FETy, ale jako dvojdioda se chovají všecky...
A kutilmile - nelituju tě
MBR nebo MBRP jsem ale nezadával - buď YM3045N (opsané z futrálu), nebo jen 4-číslí 3045.
Přitom základní vlastnosti už jsem měl přímo fyzicky ověřený - mám možnost do součástky "pustit" jak vyšší stejnosměrný napětí s minimálním proudem, tak i střídavinu cca 25V s různým kmitočtem a s proudovým omezením a zjišťovat, jak se chová - a i při frekvenci kolem 10kHz mají tyhle diody minimální zpětný proud. Takže jak podle úbytku napětí, tak průraznýho napětí a pouzdra vyplývalo, že to jsou Schottky = jsou rychlý a že musí vydržet poměrně fest proud...