vadna UPS ? pri odpojeni 230V se vypne misto zalohovani
Moderátor: Moderátoři
vadna UPS ? pri odpojeni 230V se vypne misto zalohovani
mam tu UPS APC 650VA back-ups. At zkousim aku 12V/8Ah a nebo 12V/80Ah, tak se chova stejne. Zapnute do ni 2 adptery 12V/1A - klasicke pulsni zdroje. Pri vytazeni USPky ze site 230V se nahodile misto zalohovani vypne. Udela to rekneme 4x z 15 pokusu. To je ale pro mne spatne...to pak neplni to co po UPS chci hergot. ze by vadna ups ?
PW
- czatlantis
Pokud ani to nepomůže, bude potřeba měřit a jestli toho nejsi schopen raději dej vědět. (Jinak tady mám nějaký repasovaný MB do tý UPS, dejme tomu za 500,- pokud ti to stojí za to.)
To vypínání UPS při nulový zátěži: Ono to tak skutečně je a někteří výrobci, převážně Italští, si myslí že je to fičura k pohodlí zákazníků, kteří při výpadku napájení sice řádně ukončí stanici ale nevypnou UPS. A tak se ta UPS vypne sama (aby se nevymlátily baterie), do pohotovostního režimu a čeká na obnovení sítě. Při obnovení se automaticky zapne a pokud je tak nastavená stanice zapne se taky.
Bohužel jsou to povětšinou Talijáni a tak je pro ně 0W prakticky totéž jako 5W nebo 15W. A tak se ty UPS vypínají třeba i při zapnutým sviči a nebo modemu a nebo tak. Vot ťéchnika...
Novou UPS co by se vypinala pri 0W zatezi jsem jeste nemel v ruce, vse jelo i bez ni a hezky zalohovalo a naprazdno ale prece. Verim ze kazdej kdo ups pouziva neni idiot co by do ni nic nezapojil, od toho sakra snad ups je aby v ni neco imrvere bylo napichly
PW