vadna UPS ? pri odpojeni 230V se vypne misto zalohovani

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
pcwifi

vadna UPS ? pri odpojeni 230V se vypne misto zalohovani

#1 Příspěvek od pcwifi »

zdravim

mam tu UPS APC 650VA back-ups. At zkousim aku 12V/8Ah a nebo 12V/80Ah, tak se chova stejne. Zapnute do ni 2 adptery 12V/1A - klasicke pulsni zdroje. Pri vytazeni USPky ze site 230V se nahodile misto zalohovani vypne. Udela to rekneme 4x z 15 pokusu. To je ale pro mne spatne...to pak neplni to co po UPS chci hergot. ze by vadna ups ?

PW
Vogon

#2 Příspěvek od Vogon »

cislo desky? (zacina 640-...)
pcwifi

#3 Příspěvek od pcwifi »

640-021 4D REV 04

PW
Vogon

#4 Příspěvek od Vogon »

Vadné RLY1
pcwifi

#5 Příspěvek od pcwifi »

RLY - rele prepokladam...uz to kucham a zrovna jak na svinu nemam nahradni a ta ups ma zitra fungovat, scheize :lol:

PW
pcwifi

#6 Příspěvek od pcwifi »

rele vymeneno,problem trva....no nic ups do prdele a starsi APCka tehoto typu holt obchazet obloukem...

PW
helios

#7 Příspěvek od helios »

Niektoré UPS sa pri malom odbere samé vypínajú v zálohovacom režime. Skús ešte na výstup pripojiť 25W žiarovku, či to nebude tiež tento prípad...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ZdenekHQ »

Co klasika - elyty - zkontrolováno ?
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
pcwifi

#9 Příspěvek od pcwifi »

elyty ok...zkusim vetsi zatez ale to mi nesedi...chcu zalohovat jen 20W adapter a ne 100W zarovku co by me kradla do bu zalohy :D

PW
rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Ta zataz je nezmysel, musi to ist aj naprazdno.
pcwifi

#11 Příspěvek od pcwifi »

kucíí uz na to rezignuji, proste smejd co ma vadu nemam ani uz cas se s tim zabyvat, leti do popelnice. zucastnenym diky za cas a rady, du ukrast z jednoho mista funkcni kus a koupim tam stejnou znacku a v PO ji tam nahodim.

PW
cabernet

#12 Příspěvek od cabernet »

Ano, niektore UPS sa vypinaju po cca 10 sekundach, pokial idu v rezime BAT bez zataze, t,j, naprazdno, resp. s minimalnou zatazou.
Nazvat zariadenie smejd zato, ze to niekto nevie opravit je trosku smiesne.
czatlantis

#13 Příspěvek od czatlantis »

Mohl by mi někdo vysvětlit, proč se proboha ty UPS samy vypnou? Co tím chtěl básník říct? Vždyť to je naprosto zbytečná/🤐 funkce co nemůže být k ničemu dobrá. UPS má přece dodávat napájení pořád. A ne že se neplánovaně vypne (když na ni člověk spolíhá) s malou zátěží. U mě je to prostě šmejd
Vogon

#14 Příspěvek od Vogon »

Pokud UPS i po výměně RLY nestartuje při výopadku sítě, zkus polaborovat s mikrosvičema na zadní straně.
Pokud ani to nepomůže, bude potřeba měřit a jestli toho nejsi schopen raději dej vědět. (Jinak tady mám nějaký repasovaný MB do tý UPS, dejme tomu za 500,- pokud ti to stojí za to.)

To vypínání UPS při nulový zátěži: Ono to tak skutečně je a někteří výrobci, převážně Italští, si myslí že je to fičura k pohodlí zákazníků, kteří při výpadku napájení sice řádně ukončí stanici ale nevypnou UPS. A tak se ta UPS vypne sama (aby se nevymlátily baterie), do pohotovostního režimu a čeká na obnovení sítě. Při obnovení se automaticky zapne a pokud je tak nastavená stanice zapne se taky.

Bohužel jsou to povětšinou Talijáni a tak je pro ně 0W prakticky totéž jako 5W nebo 15W. A tak se ty UPS vypínají třeba i při zapnutým sviči a nebo modemu a nebo tak. Vot ťéchnika...
pcwifi

#15 Příspěvek od pcwifi »

uz je to jedno,upska je odlozena bokem, nasazena jina, co frci jak z praku...skutecne jsem to potreboval resit hned a ne se s tim piplat. Je to pro me bouzel lekce, ze stare UPS jsou mozna poctive udelane nez dnesni, ale pripadne problemy odrazuji od koupe byt za sebelepsi peniz. Nerikam ze vsecky APC stoji za prt, ale koupil sem jich z 2,3, kdovi kolikate ruky asi 15 a z toho 10 melo nejaky problem...

Novou UPS co by se vypinala pri 0W zatezi jsem jeste nemel v ruce, vse jelo i bez ni a hezky zalohovalo a naprazdno ale prece. Verim ze kazdej kdo ups pouziva neni idiot co by do ni nic nezapojil, od toho sakra snad ups je aby v ni neco imrvere bylo napichly :D

PW
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“