I tato smetana může mít mléčný tuk zčásti nebo zcela nahrazený palmovým či kokosovým olejem, mléčná složka může být nahrazena sójovým mlékem.
Brrrr, co má taková kokoso-palmovo-sojová břečka společného se smetanou? To se tak smí nazývat?
Moderátor: Moderátoři
Hill píše:Když už nám to odbočilo ke smetaně a jogurtům.......
U nás dále: smetana do kávy 10%, jen vyjímečně víc, smetana ke šlehání 30% nebo 33% podle výrobce (tedy je v obsahu tuku srovnatelná se zahraniční).
Hustší smetana jen u soukromníka, v obchodních řetězcích ji nehledejte.
Mám tam napsáno Smetanové pokušení. Formulace smetanový jogurt je napsána na kelímku těsně nad složením. Pak je pod složením napsáno minimálně 8 % tuku. Ve složení u smetany tak, jak jsem uvedl výše...tomasjedno píše:Cust píše: Florian. Je tam psáno:
smetanový jogurt
složeni: smetana (10 % tuku), ...
No nevím nevím. Na jejich webu to je "Florian smetanový", "Smetanové pokušení", ale formulaci "smetanový jogurt" jsem tam nenašel. Zato jsem tam našel 8% tuku, tak asi proto.
Michal22 píše:Spadla mi brada a nadával jsem jak špaček- oni sladí už i tu bílou složku, u které jsem očekával, že to bude JOGURT.
Fuj
jura80 píše:Jinak, trochu mimo jogurty, docela jsem si oblíbil značku Euroshopper. Když koupím pomazánkový máslo, není v tom nic nepatřičnýho, je to český výrobek, za málo peněz, a má fantastickou chuť, asi jako za totáča (a nedělá se mně z toho po požití těžko vod žaludku, jako u jiných, drahých výrobků, např. Ranko a pod.)
jura80 píše:Teď zase jeden špatné příklad:
http://www.maglite.com/product.asp?psc=2AACELL
...Ještě že jsem ten šmejd před lety ztratil v autobuse...