Před deseti lety
Moderátor: Moderátoři
Před deseti lety
- Přílohy
-
14_8_2002.JPG- 14. srpna 2002 17 hod. 5000 m3/sec
- (143.58 KiB) Staženo 147 x
i když jsem z Brna, byl jsem v Praze při povodních a to i tam kde se ostatní nedostali, pomáhal jsem rozvážet elektrocentrály. Trošku jiný pocit než když to člověk vidí v televizi.
co mě ale mrzí je, že Praha vyřešila svoje protizáplavová zařízení, zatímco na venkov se nějak zapomíná... ??
- FRANSIMOR
- Kontaktovat uživatele:
Je to na zamyšlení, zda si normální lidi tohle vůbec zaslouží- protipovodňové plány vznikaly už od nešťastného roku 1997, ale už tenkrát se na neštěstí jedněch museli přiživovat druzí. A do dneška se to nezměnilo. Já pořád nechápu, jestli na to nemám žaludek nebo jsem prostě poctivý blbec, který navíc něco občas dělá i dobrovolně. Bez nároku na nějaké vyrovnání. Jediné co mě občas utěšuje je to, že nejsem sám.
Každopádně- můj názor je, že dokud se budeme snažit přírodu znásilnit, a ne se s ní naučit žít, tak se dočkáme dalších problémů.
http://www.kompost.cz/clanek/70922
http://www.kompost.cz/clanek/70921
Andrea píše:Na zamyšlení je taky to, že na místech, kde před deseti roky byly louky a na nich metr vody, dneska stojí domky.
To není na zamyšlení, o lidské blbosti je zbytečné přemýšlet.
V roce 1997 byly povodně a v Kroměříži na Kačáku bylo zatopené sídliště, v Olomouci na Lazcích bylo zatopené sídliště, Troubky byly zatopené (měl jsem tam známého, takže to tam znám) a řada podobných připadů, kde se z nějakého divného důvodu objevuje velká voda již staletí a proto se to tam tak jmenuje.
A my poručíme větru, dešti a jdeme tam bydlet. Potom se za 5 let rozleje voda v Praze, všichni tam jedou pomáhat (zdarma) a po návratu jen melou o tom, jak se pražáci chodili dívat k zatopeným oblastem a dělali si tam pikniky. A blbci z Moravy jim tam jeli pomáhat.
Na Moravě v době povodní jsem byl pracovně a občas jsem se na zatopené oblasti šel se zájmem podívat. Ano měl jsem sebou i sváču (piknik?). V Čechách v době povodní jsem byl taktéž pracovně. Pracoval jsem v té době ve dvou firmách. Obě byly vytopené. Občas jsem se zašel podívat na zaplavená místa a jistě jsem měl sebou i sváču (piknik?).
Teď teda nevím p32, jestli jsem onen Pražák, který nemakal při povodních v Praze a s rohlíkem v ruce čuměl na makající Moraváky nebo Moravák, který nemakal při povodních na Moravě a čuměl na makající Pražáky.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Andrea píše:Na zamyšlení je taky to, že na místech, kde před deseti roky byly louky a na nich metr vody, dneska stojí domky.
Což o to, chajda na dvoumetrovým soklu z kamení a s otvory přežije metrovou vodu bez problémů, ale ti sebevrazi to staví jen na betonové desce a pak shání pojišťovnu, která to pojistí. A ještě mají ložnici v patře s točitým schodištěm, jako by nikdy nechtěli zestárnout nebo si zlomit nohu. Pak ze střešního okna koukají na to, jak jim plave sedačka v obýváku.
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]