Před deseti lety

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

Před deseti lety

#1 Příspěvek od Crifodo »

Pamatujete?
Přílohy
14_8_2002.JPG
14. srpna 2002 17 hod. 5000 m3/sec
(143.58 KiB) Staženo 147 x
Davidus
Zablokován
Zablokován

#2 Příspěvek od Davidus »

už je to 10 let, to to uteklo

i když jsem z Brna, byl jsem v Praze při povodních a to i tam kde se ostatní nedostali, pomáhal jsem rozvážet elektrocentrály. Trošku jiný pocit než když to člověk vidí v televizi.

co mě ale mrzí je, že Praha vyřešila svoje protizáplavová zařízení, zatímco na venkov se nějak zapomíná... ??
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od FRANSIMOR »

Proč se připomíná všude ted v médiích stále jen Praha nevím-nechápu.Přesně tak-sou místa zničená možná daleko hůře povodní a i po těch 10-ti letech stále neopravená.Ale co po deseti.Dyt povodně před tou zdůrozaznovanou Prahou byly o dva roky dříve....Na to se zapomělo ?
Naposledy upravil(a) FRANSIMOR dne 14 srp 2012, 22:37, celkem upraveno 1 x.
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od CZJKP1 »

pamatujeme..
Michal22

#5 Příspěvek od Michal22 »

Ano, pamatujeme, i rok 1997, který byl hóóódně blíž. Původně to vypadalo, že pojedeme, nakonec nás nevyslali, tak jsem alespoň přispěl do sbírky. Některým to už ale nepomohlo...
Je to na zamyšlení, zda si normální lidi tohle vůbec zaslouží- protipovodňové plány vznikaly už od nešťastného roku 1997, ale už tenkrát se na neštěstí jedněch museli přiživovat druzí. A do dneška se to nezměnilo. Já pořád nechápu, jestli na to nemám žaludek nebo jsem prostě poctivý blbec, který navíc něco občas dělá i dobrovolně. Bez nároku na nějaké vyrovnání. Jediné co mě občas utěšuje je to, že nejsem sám.
Každopádně- můj názor je, že dokud se budeme snažit přírodu znásilnit, a ne se s ní naučit žít, tak se dočkáme dalších problémů.
Andrea

#6 Příspěvek od Andrea »

Na zamyšlení je taky to, že na místech, kde před deseti roky byly louky a na nich metr vody, dneska stojí domky.
vrky

#7 Příspěvek od vrky »

Už mě to začíná vadit, pořád Praha Praha. No a co? Aby jste se z tý Prahy nepos... V 97 jsem sloužil vlasti v Olomouci takže jsem to zažil vím jaké to je, pomáhal jsem tam. Souhlasím s Andreou, je pravda ta že v zátopové oblasti rodině smete voda barák i s babičkou ale během dvou roků tam je znova barák.
Hydrawerk

#8 Příspěvek od Hydrawerk »

Děláme si srandu z toho, čeho se bojíme, tj. smrt, policajti, povodně...
http://www.kompost.cz/clanek/70922
http://www.kompost.cz/clanek/70921
p32

#9 Příspěvek od p32 »

Andrea píše:Na zamyšlení je taky to, že na místech, kde před deseti roky byly louky a na nich metr vody, dneska stojí domky.

To není na zamyšlení, o lidské blbosti je zbytečné přemýšlet.
V roce 1997 byly povodně a v Kroměříži na Kačáku bylo zatopené sídliště, v Olomouci na Lazcích bylo zatopené sídliště, Troubky byly zatopené (měl jsem tam známého, takže to tam znám) a řada podobných připadů, kde se z nějakého divného důvodu objevuje velká voda již staletí a proto se to tam tak jmenuje.
A my poručíme větru, dešti a jdeme tam bydlet. Potom se za 5 let rozleje voda v Praze, všichni tam jedou pomáhat (zdarma) a po návratu jen melou o tom, jak se pražáci chodili dívat k zatopeným oblastem a dělali si tam pikniky. A blbci z Moravy jim tam jeli pomáhat. :lol:
vrky

#10 Příspěvek od vrky »

p32 souhlasím s tebou Lazce a Černovír. Já proti pražákům nic nemám, taky je nemusím.
Cust

#11 Příspěvek od Cust »

Zažil jsem povodně na Moravě, byl jsem v té době v Uherském Hradišti a v Otrokovicích. Zažil jsem povodně v Čechách, byl jsem v té době v Praze.
Na Moravě v době povodní jsem byl pracovně a občas jsem se na zatopené oblasti šel se zájmem podívat. Ano měl jsem sebou i sváču (piknik?). V Čechách v době povodní jsem byl taktéž pracovně. Pracoval jsem v té době ve dvou firmách. Obě byly vytopené. Občas jsem se zašel podívat na zaplavená místa a jistě jsem měl sebou i sváču (piknik?).

Teď teda nevím p32, jestli jsem onen Pražák, který nemakal při povodních v Praze a s rohlíkem v ruce čuměl na makající Moraváky nebo Moravák, který nemakal při povodních na Moravě a čuměl na makající Pražáky.
Naposledy upravil(a) Cust dne 15 srp 2012, 21:55, celkem upraveno 3 x.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ZdenekHQ »

Andrea píše:Na zamyšlení je taky to, že na místech, kde před deseti roky byly louky a na nich metr vody, dneska stojí domky.

Což o to, chajda na dvoumetrovým soklu z kamení a s otvory přežije metrovou vodu bez problémů, ale ti sebevrazi to staví jen na betonové desce a pak shání pojišťovnu, která to pojistí. A ještě mají ložnici v patře s točitým schodištěm, jako by nikdy nechtěli zestárnout nebo si zlomit nohu. Pak ze střešního okna koukají na to, jak jim plave sedačka v obýváku.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#13 Příspěvek od p32 »

Ne Custe, ta asi nejsi pražák, ale čumil. :wink:
Cust

#14 Příspěvek od Cust »

Zatímco ty jsi jen makal při povodních a na odstraňování následků, ale povodeň jsi neviděl, neb by to byla potupa. Raději zavřít oči...
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Koukám, že jsem se opět nechtě trefil. Joj. to je smůla. :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“