Jaké trubky jsme byli
Moderátor: Moderátoři
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
- tomasjedno
hafca píše:jura80
Když jsem o ní uvažoval, prolézal jsem všeliká fóra a sbíral informace. Nějaké PWM a chlazení tam určitě je, ale mám jí ani ne půl roku a tak jsem se jí na střeva nedíval. Tady je fórum kde se s ní dost zabývají. Určitě se tam dočteš víc než bych ti od nich přepapouškoval já.
Díky tisíceré. To fórum znám, už jsem se tam kdysi na něco musel ptát:
http://forum.fotonmag.cz/index.php?showtopic=1674
(nakonec bylo potřeba trochu snížit požadavky na LED... ...a jinak mikroskop slouží kámošovi ku spokojenosti)
Někdy, až budu shánět tu pravou baterku, mrknu tam, třeba zase dobře pochodím. Mít doma něco kloudnýho, to se jen tak nepoštěstí, že.
_________
Ostatní: Jsem špatný.
- tomasjedno
jura80 píše:...Někdy, až budu shánět tu pravou baterku, mrknu tam, třeba zase dobře pochodím. Mít doma něco kloudnýho, to se jen tak nepoštěstí, že...
Musím říct, že jsem teď malinko ve svém nadšení pro Maglite vyviklaný.
Ta moje, na 2xAA, je v pořádku, ale...
Dostala se mi včera náhodou do ruky sedmiletá Maglite na 2xAAA, nápisy OK, vzhled taky, ale vaklací hlavička s reflektorem, těsnění nevzbuzující moc důvěru a malinké pootočení stačící k zapnutí mi jaksi připomínají to, na co si Jura80 stěžuje. Že by nepovedený chinaklon?
Tak jsem ještě vyhrabal svoji stařičkou 1xAAA, ještě s nápisem MAG Instrument, omlácenou za léta nošení jako přívěsek na klíčích, a ejhle, ta uvedenými nectnostmi taky netrpí.
Ta vůle ale nemusí nic znamenat, záleží na výrobní toleranci a kdo co zrovna dostane do ruky za konkrétní kus. A u té tolerance/vůle se trochu vlastně divím. Vždyť vyrobit na CNC závit třeba v toleranci středního průměru -0,01 až -0,03mm (a u protikusu opačn) není problém. A na klasice to při troše snahy a šikovnosti jde taky (zvlášť na slitinách hliníku).
Jinak, ta diskuze kolem jogurtů a baterek mně rozhodně přijde být zajímavější, než nikamnevedoucí špekulování kolem stupidní politiky (neb každou politickou ideologii 🤐 ti, kdož jsou nahóře)... ...ale stejně jsme byli trubky... Už jen pro tu mou Mag Lite, co mě jen naexkrementovala. Tohle padělat, to by asi byl geniální kšeft... Jen pořád nechápu, proč to padělat blbě??? Proč ne pořádnějc??? A byl ten můj kus padělek? A proč jsem nikde nesehnal kloudný žárovky (Brno, Boskovice, no name, Energizer, "originál")???
- tomasjedno
- tomasjedno