LCD CHANGHONG LF24T699 chassis JUG7.820.578-1 (opraveno!!)

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
radovanhlavacek

LCD CHANGHONG LF24T699 chassis JUG7.820.578-1 (opraveno!!)

#1 Příspěvek od radovanhlavacek »

Dobrý den,
prosím vás mám TV CHANGHONG LF24T699 s chassis JUG7.820.578-1 a zdrojem IP0220407. Po zapnutí do sítě se normálně rozsvítí kontrolka LED do červena. Po stisknutí POWER, kontrolka zezelená, ale obraz ani zvuk nejede. Nereaguje na stisknutí žádného tlačítka. Jediné co se dalo bez schématu změřit bylo napětí síťového zdroje 5V a 12V. To je OK. Prosím vás nemáte někdo schéma? Na netu jsem hledal, ale nenašel. Řešil jste někdo podobný typ závady? Existuje nějaký postup, jak prověřit která část TV odešla? Třeba to není mainboard a je to něco jiného.
Děkuji za rady a případně i schéma. Ještě mělo by to být montované v ČR.
Přílohy
IMG_9629.JPG
(272.58 KiB) Staženo 372 x
IMG_9628.JPG
(290.53 KiB) Staženo 346 x
Naposledy upravil(a) radovanhlavacek dne 27 pro 2012, 14:11, celkem upraveno 1 x.
radovanhlavacek

#2 Příspěvek od radovanhlavacek »

Prosím vás pánové, mrkněte se. nebo mě zkuste alespoň navést. Když by LCDčku nešel invertor, případně některá z trubic, reaguje na to nějakým způsobem základová deska? Lze nějak změřit zda invertor a trubice jedou správně? Na desku invertoru vede jeden vodič, který říká invertoru jak má rozsvítit trubice, dá se říci, jaký by tam měl být signál?
xxxe

#3 Příspěvek od xxxe »

Jaký tam je IO pro invertor?Já si myslím že ti nejede podsvícení a pak se to komplet zablokuje.Na několika LCD jsem měl to samé a pomohla výměna IO.

Trafa a fety pro invertor jsou v pořádku ?
radovanhlavacek

#4 Příspěvek od radovanhlavacek »

Na to mrknu co tam je. Všecky kondenzátory elektrolity i ty na vysokém napětí se zdají být OK. Tranzistory jsem neměřil. Dobře, to udělám. Po zapnutí bedny myslím tím zmáčknutím tlačítka "power", by se měl automaticky rozjet invertor? Měly by budiče koncového modulu mít signál? To by se ještě dalo změřit osciloskopem.
Ještě dodávám, že jsem nelenil a stáhl sem si schéma od LCDčka SAMSUNGu. Sice je too úplně jiné šásko, ale mají tam signály a postup kontroly. Nemáte prosím někdo schéma (servisní dokumentace) od té mé bedny? Nejsem kšeftman, mám to pouze pro osobní účely mé TV.
Philip_Fry

#5 Příspěvek od Philip_Fry »

Podle mého názoru vadný invertor hlavní deska nijak nepozná, prostě nebude svítit podsvit, když bude vadná některá z trubic, tak se to zpravidla na chvilku rozsvítí a pak zareagují ochranné obvody a telka vypne. Vzhledem k tomu, že ti nejde ani zvuk, tipoval bych problém na main desce. Ostatně ovládací signál pro invertor si můžeš snadno ověřit voltmetrem, ne?

BTW - to JUG... není podle všeho označení šasi.
radovanhlavacek

#6 Příspěvek od radovanhlavacek »

Aha, dobře to mohu určitě.Jakej by měl být ten ovládací signál (napětí) do invertoru?
doma mrknu na další nápisy na desce..
KUBO

#7 Příspěvek od KUBO »

Väčšinou býva 3,3-5V.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
xxxe

#8 Příspěvek od xxxe »

Philip_Fry píše:Podle mého názoru vadný invertor hlavní deska nijak nepozná, prostě nebude svítit podsvit.........

Jak jsem psal už jsem to měl a chovalo se to stejně.Podsvícení nemakalo a telka se kompletně blokla a pomohlo jen vypnout hlavním vypínačem.Neříkám že to pozná hlavní deska ale nějak to zblblo zdroj a bloklo se to pak komplet.
MATYCH

#9 Příspěvek od MATYCH »

rnbw

#10 Příspěvek od rnbw »

Ako bez obrazu zistis, ze nejde zvuk? Bez signalu ziadny zvuk nebude a bez obrazu to tazko naladis (alebo prepnes na externy vstup).
radovanhlavacek

#11 Příspěvek od radovanhlavacek »

Velice děkuji za schéma, píše mi to, že to teď nejde stáhnout, ale třeba zítra půjde.
Do anténního vstupu sem dal kabel od funkční antény. tlačítky zkoušel přepínat programy. Jediné co to udělalo, ža po zmáčknutí power se rozjel zdroj, naběhla napětí 12V a 5V a červená power LEDka přešla do zelené. V reproduktoru jen luplo. Ještě jsem našel dvě tečky na povrchu koncáku TEA2025. Což by mohlo teoreticky být, že je včudu. proměřím zda má na vývodu 16 kladné napájecí napětí. Všem děkuji a registruji další podněty.

p.s. to je bomba stránka na manuály. nenašel jsem toto nikdy protože jsem hledal desku pod špatným označením. :(
obyčejně krom google používám www.eserviceinfo.com
KUBO

#12 Příspěvek od KUBO »

z elektrotanya ide sťahovať, len musíš chvíľku počkať pokiaľ sa ti nezobrazí dole na stranke pod obrázkom GET MANUAL
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
radovanhlavacek

#13 Příspěvek od radovanhlavacek »

Pánové zaměřil sem se na invertor. Budí to TL494C a na konci jsou MOSFETy ME4542, pro každý konec jeden. Po zapnutí POWER jen bliknou výbojky. Na koncovém stupni v primáru pouze vylítne při úvodním bliknutí pík a pak už nic. Na pinu vedoucím do desky označeném ADJ nic není, na vedlejším označeném ENU jsou 4V.
Chassis je LS12. Schéma jsem našel, ale je velké, nelze ho připojit. Te'ď se vrhnu na měření polovodičů invertoru.
xxxe

#14 Příspěvek od xxxe »

Tak trubka,tráfko,TL494C nebo mosfet.S tím TL... si kdyžtak pospěš,v AME maj jen jeden kus.
radovanhlavacek

#15 Příspěvek od radovanhlavacek »

tak polovodiče v invertoru se zdají v pořádku. Na obou stranách dvojitého invertoru prostým měřením testerem diod na digitálním voltmetru byly polovodiče OK a vykazovali stejné hodnoty. odpor na výstupu konců je na obou stranách 7kohmů.
doplňuji výrobní čísla na invertoru IVT2010011500202 a model: IP0220407
A opakuji na výstupech MOSFETů není signál. Vadj = 0V, Vena=4V
Prosím co bych měl změřit dál
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“