Reprobedny B3010 HIFI
Moderátor: Moderátoři
Basy nejsou všechno, s jednopásmem poznáš takovou fázovou věrnost a přesvědčivost, jakou málokterý basovaný posluchač kdy slyšel
Z basů v bránici jsem byl umanutý tak okolo 15-20 let, v pozdějších desetiletích mě to zas poznenáhlu nějak pustilo... možná k radosti a úlevě mých sousedů
Jednopásmové horny a lampáč v jednočinném áčku je něco jako aperitiv. Ne všem a ne po kýblích. Jen vybraní interpreti ve vybraných chvílích
Sendyx píše:Já se přiznám, že jsem slyšel asi tak 8 různých jednopásem a jako jakýkoliv hlavní poslech to byl většinou totální průšvih - šmajdavé výšky, placaté basy. Ty které hrály slušně, byly zase problematické při jakékoliv větší hlasitosti - prostě max. na nějaký folk s kytarou někde na chalupě u krbu, ale polena nesmí moc hlasitě praskat. Známý, velký nadšenec SE triod a jednopásem taky nakonec tvrdí, že nejlíp hrají jednopásma, podpořená aktivním subwooferem![]()
jsem rád, že ses jinými slovy víceméně dopracoval k mému příspěvku z 22:20
Na ryčné novodobé žánry se zvednutými kraji pásma a na to, co se provozuje v současných "arénách" jednopásma samozřejmě nejsou a nebudou. Jsou pro posluchače, kteří ještě v decibelech a subwooferech nepoztráceli sluch. Sedí jim komorní hudba, klubové nahrávky s důrazem na barvu, ne na dřevorubeckou intenzitu. Pak je pojem šmajdavé výšky a placaté basy bezpředmětný, tak jako se při projížďce kočárem nehodnotí rychlost porovnáním s SR71 a nosnost s Herkulesem
Folk zrovna nemusím a k chalupě patří spíš domácí uzené než triody... natož nějaký wůfry
měla chuděra takovej hlas.
Diktafon s angličtinou si fakt nezesiluju
přes širokopásmové repro zní bluesový hlas jako přítomný hlas, zatímco přes třípásmo jako víceméně kvalitně reprodukovaný hlas. U Led Zeppelin je tomu naopak.
- Artaban001