panel

Vše co se týká silnoproudu.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
souba

panel

#1 Příspěvek od souba »

Panel zažil uder blesku ,přestal vypínat vypinač zásuvky fungují všechny,ale rád bych zkontroloval vnitřek.
Kdysi jsem u podobného odvrtával tak zvané nýtky(panel byl menší a nýtky jenom čtyři).Potom jsem dal samořezky.
Neví někdo nějaký fígl jak rozebrat bez odvrtávání.
frantajetel11

#2 Příspěvek od frantajetel11 »

No možná kdybys napsal JAKEJ panel, tak by ti i někdo odpověděl...
Honza_dy

#3 Příspěvek od Honza_dy »

Podle popisu mi přijde, že se jedná o tento panel:
Obrázek
Kolega nahříval nýtky trafopájkou dokud nezměkl plast a pak "panel" rozloupl. Já to nezkoušel.
Eleman

#4 Příspěvek od Eleman »

S tím nahříváním to funguje. Smyčka se musí zmáčknout aby se vešla do otvoru a optimální je na hlavu nýtu hodit kuličku cínu, aby se teplo lépe přenášelo. Postupně ohřívat nýty a páčit. Bohužel se někdy stane, že se nevytahne nýt, ale jeho hlava se protaví přes kryt. :cry:
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
jarda
Zablokován
Zablokován

#5 Příspěvek od jarda »

Já prostě koupil ty šroubovací, a je to.
souba

#6 Příspěvek od souba »

Eleman píše:S tím nahříváním to funguje. Smyčka se musí zmáčknout aby se vešla do otvoru a optimální je na hlavu nýtu hodit kuličku cínu, aby se teplo lépe přenášelo. Postupně ohřívat nýty a páčit. Bohužel se někdy stane, že se nevytahne nýt, ale jeho hlava se protaví přes kryt. :cry:

Jedná se o tento panel .S tím nahříváním si to nedovedu dost dobře představit jak bych nýtky vypáčil.Jsou asi 0,5cm v otvoru a mají pulkulatou hlavu.
Přílohy
IMG_8227.JPG
(202.14 KiB) Staženo 177 x
IMG_8228.JPG
(230.93 KiB) Staženo 137 x
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Vrtám tak trojkou vrtákem a buďto upadne hlava nebo potom vyšroubuji vytahovákem . :D
pepik9

#8 Příspěvek od pepik9 »

První jsem odvrtal, druhej zkazil. U třetího mě napadlo, že prostě ten rozbitej vypínač vydloubnu.
FRANSIMOR
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od FRANSIMOR »

pepik9 píše:První jsem odvrtal, druhej zkazil. U třetího mě napadlo, že prostě ten rozbitej vypínač vydloubnu.
k tomu vydloubnutí mne napadá myšlenka jak sou dlouhý káble k tomu vypínači aby to šlo vytáhnout ven.
jarda
Zablokován
Zablokován

#10 Příspěvek od jarda »

Vypínač se dá bez poškození vytáhnout a vyměnit za stejný, dráty nejsou přiletované. Nedávno jsem to někomu opravil za pár minut. Měl také snýtovaný model.
Eleman

#11 Příspěvek od Eleman »

souba píše:...S tím nahříváním si to nedovedu dost dobře představit jak bych nýtky vypáčil.Jsou asi 0,5cm v otvoru a mají pulkulatou hlavu.

Nahřát nýty a páčit (roztahovat) plasty od sebe.
Naposledy upravil(a) Eleman dne 30 srp 2012, 11:21, celkem upraveno 2 x.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Habesan »

To mi připomíná, že kupříkladu EMOS dováží prodlužky, o kterých si slabší jedinci myslí, že jsou snýtované, a přitom jsou v nich vruty s bezdrážkovou hlavou.
Stačilo by drážku vyfrézovat, nebo vyvrtat do hlavy vrutu alespoň dvě dírky a použít (vyrobit si) šroubovák, který by do nich pasoval.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
keemo

#13 Příspěvek od keemo »

nebude jednoduchsie kupit novu predlzovacku? ved nestoji majlant...
EKKAR

#14 Příspěvek od EKKAR »

Měl jsem několik těchhle "psů" s vypínačem i bez něj "na pitevním stole" - nikdy nebyly zavřené vruty, ani s bezdrážkovou hlavou, ale něčím, co připomíná příčně ozubené hřebíky. Výrobce těchto šmejdů je jednoduše zalisuje do patřičných děr a basta. S nějakým rozebíráním, neřkuli opravou se nepočítá. S ohledem na průřez vnitřních propojovacích vodičů k vypínači nikomu DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJU odebírat z takových multizásuvek proudy převyšující hodnotu cca 2-2,5A - telefonní "ranžír" má silnější žíly, než tenhle čínskej zmetek...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Habesan »

Netvrdím, že jiní dovozci /jiné výrobní série/ nepoužívají nýty nebo hřebíky...
Právě teď mám před sebou tři tyhle vruty, když do drážky položím nehet a rotuju s tím, nakonec dojdu na opačný konec = šroubovice.

S opravou se nepočítá, čehož jsem si vědom. Obvykle by to znamenalo stát se "výrobcem" elektrického zařízení.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Silnoproudá technika“