PC zdroj - nezvládá . . .
Moderátor: Moderátoři
PC zdroj - nezvládá . . .
Kvalitní zdroj= teoreticky zdroj z lepších součástek= menší úroveň rušení.
Jen tak na okraj, výbuch průměrného až podprůměrného zdroje v PC už jsi zažil? já jo.
Přežila to akorát DIMMka. Jo a bedna.
http://www.pcworld.cz/pcw.nsf/d6ded236f ... enDocument
Viděl bych to spíš jako problém těch kondů, už proto že říkáš že se selhávání objevuje postupně. Příkon počítače se přece neměnil.
Co je pro tebe jako študáka levnější poznáš, až filtrační kondy odejdou úplně a z PC ti zbyde jen ta plechová bedna a ještě třeba přijdeš o data.
Jak to říkal Baťa?
Co máš za grafiku a v jakym slotu je "píchnutá"?
Je možný, že ti grafika kecá (myslim ovladače - to co si tu popisoval) a taky je možný, že to tvuj zdroj skutečně nestíhá, což se mi moc nezdá, ale je to i možný (sám sem slabej zdroj zažil a vim, co dokáže - Teď zrovna moje P4ka 3GHz
No a to mě přivádí k další otázce: Co máš za zdroj (myslim tim jakou verzi atx momentálně používáš a co je to za značku)?
Tvuj nápad s dvouma zdrojema neni vůbec špatnej (ať si řiká kdo chce co chce), akorát bych trochu poupravil tvojí teorii o relátkách.
Rači bych prohnal spouštěcí signál (většinou a převážně je to uzemění zelenýho drátu zdroje) přes tranzistor, kterej by ti současně s hlavnim zdrojem spustil i pomocnej zdroj - náběh by byl rychlejší (jenom o málo, ale přece). Je možný, že tranzistor, kterej sem zmínil nebude nutnej - mam vyzkoušeno, že moje základní deska "P4C800-E" zvládne náběh dvou zdrojů - propojil sem jejich spouštěcí "dráty" a fachalo to bez problému. Záleží na "spouštěcí" logice, co máš na základce.
Ale zpoždění neni nějak velký, takže:
Ano skutečně by to tak mělo fungovat. Pokuď ihned po naběhnutí prvního zdroje sepneš druhej zdroj, tak by ti to mělo fachat bez větších problémů, jestli ti to vyřeší problém s grafikou, to ti boužel říct nedokážu. - zrovna takhle, jak si popisoval, mi pracuje počítač v dílně už 3 roky a problém sem s tim zatim neměl (to je ale Pentium-3 800Mhz a má 2 atx zdroje, což je pro takovejdle počítač nadstardartní komfort).
Když nad tim tak "Špekuluju", tak ti bez dalších "doplňujících" údajů o tvojem PC, teda vlastně i o tvojí grafičce, moc nepomůžu.
Jestli se ti zdá moje odpověď trochu (trochu víc) zmatená, tak se omlouvam, ale já sem asi celej tak nějak trochu zmatenej
drabek06 píše:To da rozum ze jo !!!! Uz nekolik PC jsem postavilNekdy to tu hlasku vyhodi a nekdy ne. Ale v posledni dobe to vyhazuje pokazdy . . .
tak jak teda? musíš se vyjádřit jasně.
Nedokonalá filtrace se projeví právě při větším odběru víc než při stávajícím, takže to s jinou grafikou může souviset klidně taky. Jestli máš o zdroji pochybnosti tak snad není takový problém si na vyzkoušení jiný půjčit.
Můj názor je, že výkonově v tom složení se k 350W ani nepřiblížíš, a že instalovat do bedny dva zdroje je píčovina. Už pro ten zvuk vosího hnízda, jestli to nejsou nějaké kvalitní modely s velkým pomaloběžným tichým větrákem.