Mixér ETA Fresco 1047, schéma?
Moderátor: Moderátoři
- wendik
- Zablokován

Mixér ETA Fresco 1047, schéma?
- Přílohy
-
4041dc254494cbc8a626e5e530fb636b--mmf250x250.jpg- (7.36 KiB) Staženo 316 x
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Když ale šlehač nefunguje, tak je v 75% případů jen přerušená pojistka (malá bílá, v ručce u odrušovacího toroidu a kondenzátoru), prakticky je zbytečná a je to kurvítko - odchází při jakémkoliv přetížení, je celkově zbytečná a jiné šlehače pojistky stejně nemají (i v centrálním servise se pod ně pájely dráty). Dál - bývají často uvolněné tlumivky u rotoru - jsou mezi statorem a uhlíkama u modrých odrušovacích kondenzátorů v černých bužírkách - ty stačí znovu připájet. Motor je tam HD4535, a i ten šlehač se dá sehnat i od opravdového výrobce, jen si musíš koupit aspoň 3000 kusů
EDIT: Mám dojem, že v tomto motoru tepelná pojistka není - pár jsem jich teď nedávno rozebíral a nikde nic (měl jsem i odmotanou izolaci) - navíc se mi povedlo jeden skoro spálit - zkouším z něho udělat přípravek na zkoušení rotorů (něco takového), tak jsem seřezal plechy co byly okolo rotoru a pouštěl do něho 230V přes žárovku (500W) a už pěkně zasmrádnul (nedal se na něm udržet prst), ale pořád funguje (nakonec jsem to přehřívání vyřešil triakovým regulátorem)
- wendik
- Zablokován

- Přílohy
-
do kazde loznice.jpg- (131.42 KiB) Staženo 296 x
Zrovna při použití té ponorné nohy (náhon přímo z hřídele motoru přes unašeč) rády odchází ty pojistky (zvlášť, jestli je noha už jetá, někde dře + navíc je potřeba s tím něco umixovat) - prostě to docela přetěžuje motor...
- tatramacek