Gramci věnuju tolik péče hlavně proto, že je to v současné době referenční signálový zdroj. Nechci popuzovat digitálisty, matematiky a pragmatiky, ale bohužel jsem zatím lepší zdroj nenašel. SACD je zoufale málo a DVD-A ještě míň, nehledě na to že větší část z nich je převedená z CD formátu 16-44.1
Tedy jediný zdroj kromě vlastních live nahrávek, kterých je ale zatím míň než šafránu...
Jardo - nakonec to stejně dopadne že si vlastní gramo vyrobím. Ale teď na to není hlavně matroš jaký bych chtěl. Tenhle gramec prochází postupnýma úpravama už bez mála 10 let. Kdybych na začátku věděl co vše budu muset řešit, ani bych s tím nezačínal. Ale nelituju - spoustu věcí jsem se u toho naučil a díky tomu mám dost konkrétní představu o tom, jak by mělo pořádné gramo vypadat, co je důležité, co je vhodné a co je zbytečná snobárna.
Jak můžeš ty bedny soudit, když jsi je neslyšel a navíc neviděl ani na obrázku? Jen pro představu jaká péče jim byla věnována - stovky hodin měření a simulací, několik verzí výhybky, poslouchání, měření, srovnávání, změny kompenzací... ani už nevím kolikrát dokola. Nakonec došlo i k úpravám původně standardního továrního výškáče Seas. Středobas je tovární výrobek, u kterého jsem si nechal přímo ve fabrice dodělat/upravit několik "fíčurek" které se v sériově vyráběných měničích nikdy neobjevily. Nakonec jsem si troufl je srovnat s tímto:
http://b2b.plusmusic.ch/epages/Plusmusi ... s/20800177
Vítěz byl dopředu jasný, ale ty moje škatulky průserové nebyly ani v tomto souboji obra s trpaslíkem
Už jsem se ale dostal hodně mimo původní téma. Takže raději diskutujme na téma 555