Komu dnes patří telefonní dráty?

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Jimmi2

Komu dnes patří telefonní dráty?

#1 Příspěvek od Jimmi2 »

Dokud byl Telekom jenom jeden, byl problém jasný. Ale na koho byste doporučovali obracet se dneska ohledně telefonních kabelů, které nám telefoňáci pořád tahají po fasádě a už mě to přestává bavit....? 8-)
ok1hga

#2 Příspěvek od ok1hga »

jestli je ta fasáda tvoje, vezmi nůžky, udělej šmik a oni se přihlásí správní majitelé sami . . .
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Přesně tak, být ta fasáda moje, tak to urvu už druhý den a bez náhrady. Měli by možná štěstí, že by nebylo podáno trestní oznámení na neznámého pachatele pro poškození soukromého majetku. :lol:
mi-ro

#4 Příspěvek od mi-ro »

Pozor na to pánové, ať je majitek kdokoli (kyslík), věcný břemeno z dob totality a nesmírné drzosti spojů stále platí!! poškození je trestné a mastná oprava naúčtovaná tomu, kdo poškodil, byť na svým baráku. Jj, máme demokracii, tak si ji važte, bude hůř.
..to bude jen ňákej odpůrek
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

a pokud věcné břemeno zapsané na katastru nemá, klidně může stříhat !
monterjirka

#6 Příspěvek od monterjirka »

ok1hga píše:a pokud věcné břemeno zapsané na katastru nemá, klidně může stříhat !

Pozor na to. Když bude mít majitel nebo provozovatel vedení dobrého právníka, postaví to jako poškození veřejně prospěšného zařízení...
Požadovat odstranění, přeložku,.. ANO
Poškodit, odpojit, zlikvidovat... raději NE!!!
mtajovsky

#7 Příspěvek od mtajovsky »

A k čemu to stříhat a odstraňovat? Daleko lepší je sjednat si pronájem fasády pro vedení, ať to něco nese. A pokud je tam břemeno, tak ve většině smluv o věcném břemenu je klausule o společné údržbě a péči o předmě t břemena. Takže by se mohli čas od času podílet na nákladech na opravy atd.
Naposledy upravil(a) mtajovsky dne 06 zář 2012, 21:34, celkem upraveno 1 x.
monterjirka

#8 Příspěvek od monterjirka »

Co dělám špatně? Proč se mi někdy uloží odpověď 2x ?
kokun

#9 Příspěvek od kokun »

Tak asi klikneš 2x na tl. Odeslat.
A když už se ti to stane, máš taky možnost ted duplicitní příspěvek smazat (než za něj někdo jiný napíše příspěvek další). Použiješ k tomu tl. X :wink:
Honza - kokúň

#10 Příspěvek od tomasjedno »

mtajovsky píše:Takže by se mohli čas od času podílet na nákladech na opravy atd.
Taky by se mohli zapodílet na rekonstrukci hromosvodu vč. instalace přepěťové ochrany :D
ok1hga

#11 Příspěvek od ok1hga »

tomasjedno píše:Taky by se mohli zapodílet na rekonstrukci hromosvodu vč. instalace přepěťové ochrany

když ti po telefoní lince přiletí do baráku blesk, záleží jen na Tvém pojištění !
Oni ti nedají ani korunu . . .
tomasjedno

#12 Příspěvek od tomasjedno »

ok1hga píše:když ti po telefoní lince přiletí do baráku blesk, záleží jen na Tvém pojištění !
Oni ti nedají ani korunu . . .
No to se pleteš. Když mi přiletí do baráku po telefonní lince přepětí od blesku, tak se o to postarají instalované ochrany (jsou na každém drátu, co do baráku vede).
A když si bude chtít na můj barák někdo přidělat nějaké další dráty, tak se bude muset sakra postarat, aby neznamenaly zvýšení rizika.
mi-ro

#13 Příspěvek od mi-ro »

Seš naivní. Ochrany proti atm výboji fungují až stovky metrů od zásahu, když švihne do tel vedení na sousedním sloupu, upálí ti to dráty i s ochranama. A na přidání drátů se tě nikdo nebude ptát, je to pouze REKONSTRUKCE která NEMĚNÍ stávající stav!! To že je situace jiná, nikoho nezajímá. To sis nevšim, že dráhy, spoje a podobný "národní" firmy se chovají totalitně?
..to bude jen ňákej odpůrek
ok1hga

#14 Příspěvek od ok1hga »

mi-ro píše:Seš naivní.To sis nevšim, že dráhy, spoje a podobný "národní" firmy se chovají totalitně?

včetně ČEZu i EONu . . .
tomasjedno

#15 Příspěvek od tomasjedno »

mi-ro píše:Seš naivní.

To bude tím, že do toho roky dělám. Proto o tom vím kulové, jsem naivní a hloupě plácám, že?

mi-ro píše:Ochrany proti atm výboji fungují až stovky metrů od zásahu, když švihne do tel vedení na sousedním sloupu, upálí ti to dráty i s ochranama.

Upálení drátů je v pořádku. Upálení ochran v pořádku není. Říká ti něco svodič bleskových proudů typu 1, nebo se orientuješ jen podle katalogů e-shopů v cenové kategorii do 150 Kč?

mi-ro píše:A na přidání drátů se tě nikdo nebude ptát, je to pouze REKONSTRUKCE ...
a právě už při rekonstrukci je povinnost dodržet ČSN.
Firmy se chovají tak, jak jim dovolíš.
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“