Komu dnes patří telefonní dráty?
Moderátor: Moderátoři
Komu dnes patří telefonní dráty?
- monterjirka
ok1hga píše:a pokud věcné břemeno zapsané na katastru nemá, klidně může stříhat !
Pozor na to. Když bude mít majitel nebo provozovatel vedení dobrého právníka, postaví to jako poškození veřejně prospěšného zařízení...
Požadovat odstranění, přeložku,.. ANO
Poškodit, odpojit, zlikvidovat... raději NE!!!
- monterjirka
- tomasjedno
- tomasjedno
No to se pleteš. Když mi přiletí do baráku po telefonní lince přepětí od blesku, tak se o to postarají instalované ochrany (jsou na každém drátu, co do baráku vede).ok1hga píše:když ti po telefoní lince přiletí do baráku blesk, záleží jen na Tvém pojištění !
Oni ti nedají ani korunu . . .
A když si bude chtít na můj barák někdo přidělat nějaké další dráty, tak se bude muset sakra postarat, aby neznamenaly zvýšení rizika.
- tomasjedno
mi-ro píše:Seš naivní.
To bude tím, že do toho roky dělám. Proto o tom vím kulové, jsem naivní a hloupě plácám, že?
mi-ro píše:Ochrany proti atm výboji fungují až stovky metrů od zásahu, když švihne do tel vedení na sousedním sloupu, upálí ti to dráty i s ochranama.
Upálení drátů je v pořádku. Upálení ochran v pořádku není. Říká ti něco svodič bleskových proudů typu 1, nebo se orientuješ jen podle katalogů e-shopů v cenové kategorii do 150 Kč?
a právě už při rekonstrukci je povinnost dodržet ČSN.mi-ro píše:A na přidání drátů se tě nikdo nebude ptát, je to pouze REKONSTRUKCE ...
Firmy se chovají tak, jak jim dovolíš.