Úprava AUJ 635 na 4ohm

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
sanoch

#16 Příspěvek od sanoch »

Tak mě napadlo, paralelně k výstupu připojit obraceč fáze a připojit na tu zpětnou vazbu co by jinak byla odpojená. Zisk nastavit podle poměru závitů a mým selským rozumem by to mělo fungovat jako původní zapojení s výstupákem. Co tomu nápadu říkají odborníci, ke kterým se nemohu přirovnávat. Nejsem úplný začátečník, ale spousta věcí mi není úplně jasná, pokud mě někdo postrčí správným směrem, vždy to pochopím. Asi mi to trochu pomaleji pálí.

Děkuji.

Trochu jsem šťoural na NETu a jako SS ochranu a zpožděné připojení repro bych dal toto z tesly VRÁBLE co vy na to.
Přílohy
auj637_ochr.jpg
(53.88 KiB) Staženo 134 x
Generalsound
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Generalsound »

Kdysi dávno jsem jeden takovej zesilovač předělával - taky vyndaval trafo. Matně si pamatuju, že jsem v modulu ochrany namísto diod na vstupu přidával malý tranzistorky a odporama v bázích nastavil správnou funkci ochrany. V případě zájmu se to zas můžu pokusit vymyslet. A jako ochranu proti SS na výstupu triak. Mám ho radši než relátko - už jsem párkrát slyšel, jak dokáže napálený relé v reprákách chrastit a jak se to blbě hlodá. A taky už jsem opravoval plamenem vyhořelou reprobednu. To se zas při poruše kontakty spekly.
sanoch

#18 Příspěvek od sanoch »

Děkuji moc, byl bych Ti velice vděčný za jakoukoli informaci o úpravách tohoto zesilovače. Nerad vymýšlím již vymyšlené a snad budu i já schopen na oplátku zase s něčím pomoci Tobě.

Díky.
Sendyx

#19 Příspěvek od Sendyx »

Vzhledem ke stáří a dost děsné konstrukci bych doporučoval se na AUJ635 vykašlat, sehnat si 637, která je o několik pětiletek dál a podobá se už moderní technice.
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“