Mám za to , že se zde stejný reg už řešil . I jsem tam popisoval , jaký vliv mělo "zpětné" napětí na řídící elektrodě . Měl jsem ssebou měřák a tyristory jsem si v Tesle HK vyměřil . Proto uvádím , že to chce tyristory s malým řídícím proudem . Proseděl jsem u toho 2 večery , než jsem na tuto závislost přišel . Myslím , že musel mít víc než 4V/20mA . Tlumivku jsem motal pro reprobedny - šířka 40mm , průměr 40mm a asi čtyři vrstvy , drát cca 1mm , původně předřadná tl. k výškáči . Prostě jsem ji měl , tak jsem ji tam dal . Proudové špičky při nízkých otáčkách jsou vysoké a ani ta 70x-ka je bez tlumivky často nevydržela . S tou tlumivkou a pojistkou jinak vypadne jen ta pojistka . Tyristor byla jediná na výběr citlivá a tehdy sakra drahá součástka .
Neměl jsem , ale doporučím TIC116,126 na 600V a výše . Kdo hraje na náhodu , tak dá KT 706,7,8 . Ale 3/4 kusů v tomto zapojení prostě nerozchodíš ! A ty odpory co jsem měl -10 až 16W . Lépe větší watáž , když to zapomeneš zapnuté přes noc , což se mi vícekrát stalo , není tam tak vysoká bodová teplota . Potenciometr drátový 2 nebo 3W .
Kdysi KT206 a podobný, dnes klidně BT136 nebo BT138, případně popátrat po typu s obdobnou zatížitelností, přídržným proudem a pokud možno malým spínacím proudem hradla Igt.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě !!!