Energetické štítky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Cust

#106 Příspěvek od Cust »

Vyplnit cár papíru jednou za hafo let mi pokoj nenarušuje...
tomasjedno

#107 Příspěvek od tomasjedno »

Mně zase ano, protože se ptají na věci, po kterých jim nic není.
Crifodo

#108 Příspěvek od Crifodo »

To podávání hlášení o sobě a své rodině není zdaleka tak nevinné. Brusel vede [url=http://cs.wikipedia.org/wiki/José_Manuel_Durão_Barroso]eurokomouš[/url] a podle toho, kam to všechno spěje (zákazy, příkazy, utahování šroubů, ztráty svobod, rostoucí zdanění): Stát použije údaje ze sčítání ne pro lidi, ale proti lidem, takže se mi začíná jevit podávání hlášení ve sčítacím archu podobné oznámení za protektorátu, že soused škvaří sádlo z nenahlášené zabijačky, místo aby ji odevzdal "pro frontové vojáky wehrmachtu" (=aby ji sežrali na místní komandatuře SS).
ohryzek36

#109 Příspěvek od ohryzek36 »

Stejně je to sčítání pěkná blbost - většinu věcí už stát ví, akorát má moc velký bordel v úřadech, aby to dal dohromady a do toho zbytku jim nic není...
Vogon

#110 Příspěvek od Vogon »

Čust: Nejde o vyplňování papírů a nebo o nějaký laciný odboj. Mimo jiné jde taky o to, že všechny sčítací akce od první republiky byly momentálním a nebo následným režimem nějakým obzvlášť vypečeným způsobem, těžko říct jaký výraz použít, zneužité (?).
Třeba 16.3.1939 pomohlo přiznání víry ve sčítacím archu ke slušivé žluté hvězdě. Ono by se to stejně stalo, i bez toho sčítání ale bylo by to o hodně těžší a protektorátní administrativa měla v tý době jiný starosti. Dostala seznam pěkně na talíři se stříbrným okrajem.
A jsem si jist, že v současné době třeba sčítání domů a bytů pomohlo všem baráčníkům k energetickým štítkům.
Fakt je ten, že nakonec nám tu větev podříznou tak či tak ale nevidím důvod jim podávat pilku.
Cust

#111 Příspěvek od Cust »

Crifodo, co když to použijou i pro ten lid? Trochu mi to teď připomíná příběh o Sodomě a pár spravedlivých... :lol:
tomasjedno

#112 Příspěvek od tomasjedno »

Máš třeba nějaký nápad, jak využít "pro lid" informaci, že např. na Hornoprčicku mají domácnosti 1,5x víc PC než na Dolnoprčicku, a to bez informace o tom, zda jim to vyhovuje či zda na tom chtějí hornoprčičtí nebo dolnoprčičtí něco změnit a zda pro to hodlají něco udělat?

Dovolil bych si parafrázovat jeden ze zákonů v Murphologii. Mohou-li být nějaké informace zneužity, budou zneužity. Nemohou-li být zneužity, budou zneužity též.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#113 Příspěvek od Jirka »

A týkají se energetické štítky i rekreačních objektů, chat a chalup?
Crifodo

#114 Příspěvek od Crifodo »

Cust píše: Trochu mi to teď připomíná :lol:

Jestli to něco připomíná, tak spíš Matouše, 7, 15-20 Podle jejich ovoce poznáte je :wink:
Státní správa žere čím dál víc peněz, má pořád víc lidí v pořád dražších kanclech, jejich produktivita je čím dál horší a obrací se čím dál víc proti lidem, jestli tobě to vyhovuje, tak mně a řadě dalších ne.

Mimochodem, nevzpomenete si někdo, jakým ideovým přemetem se opět ustanovily kraje? Pamatuju, jak krátce po havlení v ´89 byly kraje prohlášeny za pozůstatek komunistického centralismu a zrušeny. (Až třeba na organizační strukturu policie). Slovo kraj bylo neoficiálně zakázáno a mediální m****y se střežily ho vyslovit. Maximálně se mohlo říct ----český r e g i o n. Kdo by řekl "kraj", byl za bolševika. Mediálně se masíroval názor, že samospráva má být vertikálně co nejkratší a co nejblíž lidem.
A tak teď máme místo deseti starých krajů čtrnáct současných s patřičným nárůstem úředníků, včetně takového dobrodiní jako byl hejtmanissimus Rath.
Hill
Administrátor

#115 Příspěvek od Hill »

..a to se ještě někdo oháněl tím, že jde o návrat k historickému rozdělení zemí Koruny České. Je to samozřejmě lež, protože to bychom tu měli také například Kraj Chrudimský, Kraj Čáslavský, Kraj Litoměřický a další...
Máš pravdu, příliš často necháváme plavat, ať si "ti nahoře" vymyslí kdejakou blbost, zanadáváme si na webu, ale nic. Naopak, ještě pořád se najdou tací, co tomu tleskají. Kdo ví, proč?
helios

#116 Příspěvek od helios »

Na Slovensku sme mali tri kraje, dnes ich je osem, 79 okresov a tej byrokracie okolo... :x
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
kejki

#117 Příspěvek od kejki »

Byly zrušeny okresy a starosta obce spadal přímo pod centrální orgán. Asi se to neosvědčilo.
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#118 Příspěvek od Jirka »

A jejich stále málo.
Ministerstvo financí dokonce nyní avizuje nárůst počtu úředníků o tisíc kvůli zvýšení agend.

http://www.psp.cz/eknih/2010ps/stenprot ... 045048.htm

To budou ti kontroloři energetických štítků, certifikátů kotlů, a podobných lejster?
Cust

#119 Příspěvek od Cust »

Crifodo píše:
Cust píše: Trochu mi to teď připomíná :lol:

Jestli to něco připomíná, tak spíš Matouše, 7, 15-20 Podle jejich ovoce poznáte je :wink:
Státní správa žere čím dál víc peněz, má pořád víc lidí v pořád dražších kanclech, jejich produktivita je čím dál horší a obrací se čím dál víc proti lidem, jestli tobě to vyhovuje, tak mně a řadě dalších ne.
To tuším spojuješ dvě věci, na které lze odpovědět různě...
Mě jde o to, dozvědět se, proč konkrétně je sčítání lidu špatné a má se bojkotovat popřídě uvádět sčítače v blud.
Vogon

#120 Příspěvek od Vogon »

Cust píše:... dozvědět se, proč konkrétně je sčítání lidu špatné a má se bojkotovat popřídě uvádět sčítače v blud.

Obecných odpovědí je plný internet a spousta z nich dává i smysl.
Konkrétní odpověď je třeba 42 ale obávám se že žádnou konkrétní odpověď typu: Když uvedeš správně národnost a vyznání, půjdeš do plynu, v současné době neexistuje. Konkrétní odpovědi dá až historie.

Edit: ještě mne napadlo. Ten tvůj dotaz na konkrétné odpovědi je podobně jednoduchý jako dotaz: Je správné dodržovat zákony?
No? Je?
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“