TV Philips L01.2E
Moderátor: Moderátoři
TV Philips L01.2E
Neviem ci maju byt zapojene aj krajne piny na hrdle obrazovky, spolu ich je tam 9. Krajne su zrejme Gnd, no petice co mam tieto krajne nohy zapojene nemaju. Tak neviem teraz ci mam zhanat origos peticu alebo co ???
Diky za radu.
Do polnoci som sa s tym vcera sr... no nenasiel som zavadu preco to z VNT nezhavi. Sak zeravenie ide priamo z vyvodu VNT a druhy drat je Gnd. Ked tam meriam merakom, nenameram nic - rozsah na striedavom. Teda nameriam len cosi okolo 3V. Ked tam pripojim zeravenie obraz nenaskoci lebo proste nezhavi. Zeravenie som potiahol zo zdroja, telka fici. Ale skusim este znizit napetie pre zeravenie aspon a voltik.
Uvědom si, že při měření žhavicího napětí obrazovky běžným multimetrem naměříš vždy blbosti (vliv má průběh a frekvence).
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Pak bych to viděl na vadnou baňku.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich