Umývačka Electrolux ESF46010, chyba i60
Moderátor: Moderátoři
Jak je bohuzel videt, ani za relativne velky peniz si clovek kvalitu nekoupi. Ja se proste nemuzu smirit s tim, ze vyrobek za 12k je po necelych 3-ech letech na odpis. To proste neni normalni, ale to uz jsme uplne mimo tema.
Docasne samozrejme ... Relatko stalo 24Kc s DPH a koupil jsem 2 rovnou, protoze ocekavam, ze toto implementovane kurvitko v RJ odejde do 2 let znovu.
Chybovou hlasku i60 ze servisniho popisu si vysvetluji i obracene. Tam je popsana chyba, ze neni zaznamenan inkrement teploty v casoven useku, takze NETOPI s nasledkem POKRACUJEME DO KONCE.
Ja bych tuto chybu (dle mych pozorovani) upresnil na SPECENY "PREDIMENZOVANY" KONTAKT, TOPI STALE s nasledkem KONCIM PROGRAM.
Nevim, jakej ma prikon toto topne teleso, ale rele je dimenzovane na 10A, a vykazovalo znacne poskozeni opalenim. Pri pokusech na vymontovanem rele a zatezi cca 8A .. sem, tam (nahodne) odepne .. spise zustane "prilepene", takze spinaci impuls nekdy jde "do prazdna" ...
Takze tady ja osobne vidim kurvitko. Nevim ci to je kurvitko, ale je JE TO KURVITKO v hodnote cca 24Kc. Servisni technik vymeni celou elektroniku RJ za cca 3k (bez prace a dopravy) ... Zrejme doma vymeni toto relatko a nabidne pri vymene dal a takto se ekonomicky drzi synteticky kapitalismus. BRAVO.
Jsem z jedne strany stasten (snad), ze mycka funguje dale, ale realita reseni tohoto problemu (nejen mycka, ale i auto, pracka, receiver, atd.) mi uz prijde opravdu jako podvod!
Takze nevim, jestli se mam smat, nebo brecet.
- Přílohy
-
IMAG0102.jpg- (248.93 KiB) Staženo 510 x
-
IMAG0101_1.jpg- (277.48 KiB) Staženo 489 x
Kozis píše:Ano, verim tomu, ze jde o synteticke drzeni ekonomiky. Ja za tu mycku dal v unoru 2010 11.890 Kc. Nemyslim si, ze za tuto cenu si kupuju uplny smejd. To bych si rovnou vzal Amicu nebo Baumatic za 6.900 Kc.
Jak je bohuzel videt, ani za relativne velky peniz si clovek kvalitu nekoupi. Ja se proste nemuzu smirit s tim, ze vyrobek za 12k je po necelych 3-ech letech na odpis. To proste neni normalni, ale to uz jsme uplne mimo tema.
Ale ono není na odpis je to opravitelné, relé je spotřebka.Pro technika který není jenom výměnkář komponentů, dobrá oprava. A neboj se vším je to úplně stejný ať to vetměš od aut až po já nevím co, hlavně že jsi to opravil.
Ano, nakonec prevladla radost nad usetrenymi penezi pro deti
Tohle byl jednoduchy pripad opravy, ale pokud se najde cokoli jineho, slozitejsiho, tak to si BFU neopravi a necha to na "odbornicich". Ti to opravdu resi tak, ze pouze meni cele dily.
S autem mam ty same zkusenosti a bohuzel panelakovy byt mi nedovoli si auto takhle "opravovat" sam. Me zkusenosti s opravama obycejne Fabie 2001 jsou naprosto stejne jako s touto myckou. To co si zdatny clovek opravi za par kacek, servis spravi za nekolikanasobek.
Navic je mi v dnesni dobe opravdu lito lidi, kteri nemaji ten "skill" ani kontakt na nekoho zkuseneho, kdo by jim ochotne cokoliv opravil za hubicku. Dnes se vztahy typu ja dnes tobe, ty zitra me moc nepestuji a je to sama "oskliva" komerce za hrisne penize (rozumej zlodejina).
Pro: Matko23 ... Skutecne to bylo rele a jeho chybna funkce vysvetluje i ty problemy s prehrivanim, vyzkouseno. Proste spatne "odpadaji" kontakty pri odepnuti, zrejme specenim velkymi proudy a prechodovymi odpory a mycka toto prehrivani vyhodnocuje stejnou chybou, jako nevyhrivani (i60) jen s tim, ze program ukonci.
Rele co spina ohrev bylo opaleny, vymena probehla, nicmene chyba se opakuje. Topne teleso je OK (26ohm), rele do nej posila 230V.
Sedel jsem u toho a meril a koukal na relatka, zajimava vec, jak po tom myti vypusti, napusti si vodu a tu by melo zacit ohrivat, sepne rele a zacne nahrivat. Po chvili sepne cerpadlo a ozve se psouknuti jak kdyz zasyci para. To by mozna vysvetlovalo chybu i61 (nadmerna teplota), mycka ale dojede program se studenou vodou, takze nadobi je mokry a ledovy.
Nesetkal se s tim nekdo?
Diky
R.
Jeste objednam novy relatka, i kdyz jsem ty stavajici vyletoval, kuchnul a kontakty ocistil. To co spinalo spiralu bylo opaleny a pri sepnuti byl odpor kontaktu cca 100ohmu.
Ale stale stejna vec, myti OK, voda se nahreje, ale pak pri oplachu se uz neohreje a tim padem mycka nesusi. Jeste chvili me to bude stvat a pujde do SD
Jestli posledni 4-5 mesicu ohrala vodu aspon na to umyti, tak ted prestala hrat uplne.
Vymontoval jsem desku rizeni a dal novy relatka (ty sem pred tim mezi sebou prehazel, protoze vlastne jen jedno rele spina nejakou poradnou zatez a to jedno melo opaleny kontakty. ) Vymena teda byla spis jen pro klid duse.
Prvni cyklus na 30 min a 60st probehl, mycka ohrivala.
Dalsi cyklus uz rele neseplo a tak to zustalo uz pro kazdej cyklus. Kdyz dam mycku do diagnostiky, vse funguje. I ohrev.
Desku jsem zkontroloval pod lupou, nezda se byt nekde neco divnyho. Takze se asi zblaznil program nebo ja nevim co. Tezko rict, jestli se da nekde sehnat program do toho kontroleru.
Budu vdecny za kazdou radu.
Diky