zdroj na základní desce
Moderátor: Moderátoři
zdroj na základní desce
Teď otázka : už jsem ten tranzistor vyměnil asi třikrát, pokaždé se odporoučí jen ten jeden a to i když je VCC pro procesor zatíženo jen 3A.(procesor je venku) .Deska jednou jela asi půl hodiny, pak 5min, než zkolabuje. Co by mohlo být příčinou likvidace tranzitoru v této topologii, který má po vyletování pokaždé zkrat na všech vývodech? Napájeno je to 12V
ve spodní vetvi jsou 2ks paralelně http://images.ihscontent.net/vipimages/ ... 8898-1.pdf
asi je to jasné , co likviduje ten tranz, teď nějak vydedukovat , co to způsobuje.... asi bude vadný ten IO.
Není mi zatím jasné, odkud se tam vyklube těch 40V, když je to napájené 12V.....
Pokud měřím impulz na gate horního mosfetu proti kostře, vypadá jak už jsem napsal výše. pokud měření provádím proti S horního mosfetu, má impulz na začátku krátkou špičku -5V a pak je hned normální průběh cca 12V, jen je ten impulz trochu delší než ostatní, asi kvůli tomu chybějícímu hornímu mosfetu
měření výstupů na diodový test - výstup na LGATE je na všech 3 výstupech 0,5V proti kostře, výstupy na UGATE 0,5V ten vadný má 0,9V
- Přílohy
-
ok nové .jpg- GATE průběhy na dobré větvi
- (278.27 KiB) Staženo 81 x
-
spatna nove.jpg- toto je na GATE špatné větve , modrá je horní větev , měřeno proti zemi
- (295.31 KiB) Staženo 133 x
-
zvětš nové.jpg- toto je průbeh na GATE horního mosfetu vadné větve, měřeno proti SOURCE pinu horního mosfetu,
- (274.95 KiB) Staženo 84 x