Snížení SS napětí z 13.9V na 12V?
Moderátor: Moderátoři
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Tak se dvěma diodama je to naprázdno 13.30V a při 460mA je to 11.86V, takže zas tak tvrdej zdroj to asi není, jak jsem si myslel. Myslím, že na to napájení disků je to takhle akorát, co?
- czatlantis
72fredy píše:....Což o to, on štelovací je, ale zároveň slouží jako UPS, má tři kanály napětí a dva se štelují společně, a když na jednom je 13.7V na aku, tak na druhém je 13.9V ...
A používáš ten výstup pro disky jako zálohovanej? Protože pokud to při normálním provozu z těch 13,9V srazíš na 12V, tak při výpadku jak to pojede na baterky tam na vstupu bude místo 13,9V po nějaké době třeba 11,5 a i to je málo, navíc jestli tam budou v cestě dvě diody...
72fredy píše:Ještě mi napadlo to, že deska (DN2800MT) má normálně napájení na SATA disky, ale jen 1.0A z 12V, 2.5A z 5V, 0.5A z 3.3V, tak jestli by nešel dát tam docesty na 12V třeba velký kondenzátor
Nevím jak Marshaltown ale Johnstown má 12V z napájecího konektoru desky jen přes spínač přivedeno na 12V pro disk. Takže když budeš desku napájet 14V, bude 14V na konektoru pro disk. To je přesně to, co jsem řešila a nakonec vyřešila tím 2,5" diskem. Schválně si to proměř.
http://computerworld.cz/hardware/ssd-di ... izeni-1397