automaticke spinanie

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Secret2

#16 Příspěvek od Secret2 »

Michal22 píše:Tak ještě doplňující informace- píšeš o 15-minutových intervalech- mám tomu rozumnět tak, že 15 minut bude žárofka svítit a 15 minut nesvítit?

nie...ten casovac ma take dieliky, ktore sa vymačkávajú, pricom jeden dielik predstavuje 15 minut. Ak si ich vymackas 12 tak to mas 12 * 15 = 180 minut a to su tri hodiny pocas ktorych ti to svieti. Funguje to na mechanickom principe.
Michal22

#17 Příspěvek od Michal22 »

OK, tohle tam máš- ale já potřebuju vědět, jaké schema zapínání- vypínání požaduješ. Tzn. časový průbeh.
Jde o to, že ten časovač, co jsem nalinkoval, funguje trochu jinak.
Secret2

#18 Příspěvek od Secret2 »

Michal22 píše:OK, tohle tam máš- ale já potřebuju vědět, jaké schema zapínání- vypínání požaduješ. Tzn. časový průbeh.
Jde o to, že ten časovač, co jsem nalinkoval, funguje trochu jinak.

Rozvrh bude takyto
o 7.00: zapne sa stmievac a postupne rozsvieti ziarovku na plny svit
o 7.30: za plneho svitu ziarovky sa zapne neonove svetlo (cez iny okruh, to nie je dolezite teraz) a sucastne cez tento okruh zacne stmievanie - iba pre vypnutie ziarovky.

o 19.00: za svietenia neoniek sa postupne rozsvieti ziarovka
o 19.30: sa odpoja neonky a postupne sa zhasne ziarovka

stmievanie rano a svitanie vecer robim iba preto aby som si to cele zjednodusil kedze ten stmievac si nezapamata pri odpojeni ci naposledy stmieval alebo rozsvecoval, vzdy ten cyklus zacina od zaciatku - teda od svitu do zhasnutia.

Intervaly a casy sa mozu mierne lisit, v principe ide o to nasimulovat vychod a zapad slnka pre zachovanie biologickych rytmov zvierat a vtaky si najdu poziciu na spanok a nedochadza tak k uhynom v dosledku otrepania o mreze pri nahlom zhasnuti svetla.
hrmil

#19 Příspěvek od hrmil »

Firma ELKO ep predávala dvojkanálové spínacie digit.hodiny.
Typ SHT-1/2.Podla mna by na tento účel boli vhodné.
Michal22

#20 Příspěvek od Michal22 »

hrmil- ano, mají je tam. Taky mě to napadlo- jedna část by spínala ten stmívač, přes něj žárovku. Druhá část by měla na starosti to neonové světlo.
1. sekce by měla nastaveno sepnutí v 7.00, vypnutí v 7.30, druhé zapnutí v 19.00, vypnutí v 19.30.
2. sekce by měla zapnutí v 7.30 a vypnutí v 19.30.
hrmil

#21 Příspěvek od hrmil »

U nás vo firme s nimi spíname húkačku ktorá oznamuje zaciatok a koniec prac.prestávok ako aj zaciatok a koniec smeny.Funguje to úplne perfektne počas 3 smennej prevádzky.
Secret2

#22 Příspěvek od Secret2 »

tak asi idem do toho aj ked stoji viac, cca 55 eur v porovnani s tym manualnym za 5 eur. Ale velke plus vidim aj v tom ze si pamata cas v pripade vypadku.
Secret2

#23 Příspěvek od Secret2 »

vdaka za vsetky rady :) objednal som to.
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“