Prosím o radu. Měl jsem doma síťové trafo pro elektronkový zesilovač a chtěl jsem ho využít. Postavil jsem tedy konec 4 x EL34 schodný s Marshallem JCM 800 - 2203 ( http://www.freeinfosociety.com/electron ... php?id=485 ). Trafo ale dodává po usměrněšní anodové napětí 580V. To je ale moc pro napětí pro G2. Tam potřebuji 400V. Trafo má odbočky na tom vinutí ještě 240V ale to je zase málo, po usměrnění vychází na 336V. Tedy musím snížit napětí z toho anodového 580V na 400V. Napadlo mě použít dvě zenerky v sérii, např. ZY200 nebo 1N5388B v zapojení s nějakým vysokonapěťovým tranzistorem ale nevím jaký tranzistor použít, možná by bylo vhodné nějaké BUčko a také nedokážu spočítat odpor mezi zenerkami a anodovým napětím, těmi 580V. Nejsem vyučen v oboru tak bych s tímhle potřeboval pomoci. Možná že zná někdo ještě nějaký jiný způsob jak by to šlo. Nějaké JCM800 už jsem postavil ale ještě nikdy mě nepřišlo do cesty takovéhle trafo a tudíž takovýhle problém. Vyhodit ho by zas byla škoda. Tak prosím mohl by někdo pomoci?
Děkuji!! Kaca