Televízor CTV28HD11, mení rozmer

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Duvsan

#16 Příspěvek od Duvsan »

Dať dva trandy do paralelky nie je dobré riešenie, pretože nemajú úplne rovnaké vlastnosti a výkonové straty sa na nich nepodelia rovnomerne. Je to podobné ako u diód. Tranzistory paralelne idú vtedy, keď ich "oddelíš" odpormi a to buď do báz, alebo do emitorov. Ake u RKS by to znamenalo istú úpravu obvodového riešenia. Jednoduchšie je tam dať, čo tam patrí. Proste ho objednaj, alebo vykutri náhradu.
edoedo20

#17 Příspěvek od edoedo20 »

Ďakujem za poradenie. Tranzistor som už objednal od firmy LIMEL z Novej Dubnici, tak dúfam že príde a potom ho osadim a nastavím 142V, nech je plný horizontálny rozmer.
Už len poznámka, verím že "studenti" sa už neobjavia a výrobca v Trstenej sa vyvaruje takýchto nedostatkov a telky bude skladať z nových súčiastok a nie z nejakýchsi NZ.
kokun

#18 Příspěvek od kokun »

edoedo20 píše:Za ten nesprávne uvedený kmitočet sa ospravedlňujem, nuž chybička sa vlúdila.
BU2525BT som zatial nezháňal, preto riešim náhradu aspom dočasne s tým čo je poruke. Určite sa ho pokusim zohnať, ale to nejaký čas potrvá. Ďakujem za tip z japonca. Ešte mi napadá, čo tak použiť dve BU508, respektíve SU160 zapojené paralelne, že by sa o prudové zaťaženie podelili. V spinacom režime by to hádam aj mohlo fungovať.
...

BU2525 je naprosto běžný a dostupný trand.
"Paralelní režim" je koko*tina - jedině si nase*reš do trika. Kromě mech. problémů je stejně dříve, či později "uvaříš" - nejde jen o proud. (výkonovou) dimenzaci, ale (jak jsem psal výše) i o kmitočet - ty tvoje "nebudou stíhat" :roll: :cry:
Honza - kokúň

#19 Příspěvek od Andrea »

Duvsan píše:Tranzistory paralelne idú vtedy, keď ich "oddelíš" odpormi a to buď do báz

Už zase? :roll:
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

edoedo20 píše:... a potom ho osadim a nastavím 142V, nech je plný horizontálny rozmer.
Už len poznámka, verím že "studenti" sa už neobjavia a výrobca v Trstenej sa vyvaruje takýchto nedostatkov a telky bude skladať z nových súčiastok a nie z nejakýchsi NZ.

Tak se sníženým napětím ti nedoporučuju delší provoz - nejde jen o rozměr obrazu, ale hlavně o podžhavení obražofky (žhaví se ze splitka) - delším provozem (podžhavení) jí rapidně zkrátíš životnost 8O :cry:
A OVP v Trstenej už min. 2 roky neexistuje (jako výrobce) - můžeš si tam pronajat jejich prostory ( i zbytek techniky) a můžeš začít vyrábět telky sám 8O :lol:

A "studenti" nejsou jako důsledek nekvalitních součástek, ale jako důsledek "nekvalitních" technologií pájení (pájí se ve "vlně") - spíše však nedodržení technologických postupů 8O :cry:
A aaa - zvykej si - v dnešní době "bezolova" jich bude stále víc ...
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od edoedo20 »

Ďakujem za rady a usmernenia, verte pomhli.
Ani to podžhavenie obrazovky nebolo kritické a katóda bola len o čosi menej zohrievaná a mohla emitovať, veď na horizontalnom rozmere mi chýbalo len cca 25 mm z každej strany.
Tá Trstená že zanikla som nevedel. Záujem o ich priestor nemám. Ale hádam si ani iné nezaslúžili, keď vyrobili v jednej telke toľko "studentov". Aký bol dôvod, nuž určite niečo nezvládli.
Zúčastneným prajem všetko najlepšie.
otakarv
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od otakarv »

edoedo20 píše:
Tá Trstená že zanikla som nevedel. Záujem o ich priestor nemám. Ale hádam si ani iné nezaslúžili, keď vyrobili v jednej telke toľko "studentov". Aký bol dôvod, nuž určite niečo nezvládli.

Tak já teda s tímto Tvým tvrzením absolutně nesouhlasím a se mnou určitě řada dalších.Já osobně na OVP-éčka a ještě více bývalé OTF-ka nedám v žádném případě dopustit.Ono OVP-éčku některé modely nevyšly zcela na výbornou ale jinak v pohodě.Jsou(byly) daleko horší značky oproti OTF-ku a OVP-éčku.
Stále říkám,škoda že táto fabrika zanikla.
kokun

#23 Příspěvek od kokun »

Tak, tak.

edoedo20 píše:...

Zlatá Orava (jak OTF, tak i OVP) - to kdybys viděl "zprasené" Sonky, či jeden čas třeba Grundigy, tak bys mluvil jinak.
Po letech provozu (a tvůj model jich má za sebou více než 10 - sám doma jedu na stejnou generaci /tj. první!/ OVP-éčka 100Hz; jen ji mám z obr. 16:9), se studenti projevují u všech značek. Jen u některých méně, u jiných více.
O "dnešních" telkách (pájených bezolovem) škoda mluvit -> dokonalé kurvítko 8O :cry:
Honza - kokúň
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od ZdenekHQ »

Sonky jsou orloje. Složitěji to už vymyslet nejde. :D
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
edoedo20

#25 Příspěvek od edoedo20 »

Rešpektujem profesionálov a ich skúsenosti. Ja som vyslovil svoj názor amatéra. Určite je škoda zániku domácich firiem z akychkolvek dôvodov.
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“