Detské telefóny 4FP12087

Sem patří samozřejmě i přístroje s "utrženým sluchátkem"- bezdrátové, ale vždy dále s okolním světem komunikující po vedení, a to nejen ve veřejných sítích.
Pro telefony GSM a podobné máme samostatnou sekci.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
matko23

Detské telefóny 4FP12087

#1 Příspěvek od matko23 »

Zdravim vsetkych, pri mensom upratovani som nasiel detske telefony ako su na obrazku, a rad by som ich dal opat do funkcneho stavu. Maju vsak poodtrhane droty z plosneho spoja (baterka, sluchadlo, konektor k druhemu telefonu) a neviem ako to zapojit. Klopny obvod funguje, ten sa mi podarilo vyskusat, ale neviem ako to vsetko pozapajat, aby tie telefony fungovali ako kedysi... Ak mate niekto podobne telefony, tak sem hodte prosim foto, alebo napiste, ktory drot kam patri.... Zajtra sem hodim schemu, prip. foto. Vopred srdecna vdaka.
Přílohy
1299512412.jpg
(74.16 KiB) Staženo 388 x
matko23

#2 Příspěvek od matko23 »

Tak posielam schemu zapojenia .... Potrebujem poprepajat body A az G s bodmi 1 az 7. Predpokladam, ze sluchadlo a mikrofon maju jeden bod spolocny, a tiez predpokladam, ze LEDka je zapojena spravne .... Ale mozno nie. Kto mi vie prosim poradit, ako to zapojit ?

PS: Na tej scheme je pri tom prvom (prepinacom) tlacidle naopak napisane : Zdvihnute je dole a polozene je hore.
Přílohy
CIMG7239.jpg
(115.94 KiB) Staženo 523 x
vejv

#3 Příspěvek od vejv »

rád bych se zeptal
mám stejné telefony, chtel jsem to zprovoznit detem, uz se mi to tak trochu pokus omyl podarilo zapojit ze uz funguje komunikace a kdyz je jeden telefon zaveseny a u druheho dam vyzvaneni, tak jde jenom led dioda,

pred tim to bylo zase pokus omyl zapojene tak ze slo dioda i vyzvaneci ton, ale komunikace nefungovala

mohl by mi nekdo rici jak je delan ten vyzvaneci ton viz schema nahore? potom bych mozna vedel ajk to zapojit :-)

diky za radu
matko23

#4 Příspěvek od matko23 »

Posielam foto , ako to ma byt zapojene. Ospravedlnujem sa za znizenu kvalitu, snad Vam to bude stacit.
Přílohy
DSC00388.jpg
(30.86 KiB) Staženo 418 x
vejv

#5 Příspěvek od vejv »

co se tyka dratku, tak to mam takto zapojene, ale zajimalo by me, kde mate od baterie plus a minus a dratky co vedou k led diode ktery je plus a minus ? a jak jsou telefony spojene? tim myslim ty dratky co jsou ke konektoru z plosneho spoje diky

ja uz si s tim tak hral, ze uz se radeji musim na vse zeptat, ja menil i tranzistory, myslel jsem ze to bylo jima, jelikoz to vubec nefungovalo, no povodni jeste mem, jelikoz jako nahrazku tam mam BC 546 203B je na nem napsano

diky za odpovedi
matko23

#6 Příspěvek od matko23 »

Kde je od baterie + a - je vidiet na tom obrazku, modry (vlavo) je - a cerveny (vpravo dolu) je +.

Tie dva tenke zelene (vedla sluchadlovych) je LEDka. Jej pripojenie neviem, ale podla napatia by sa to malo dat lahko urcit.

Zo strany suciastok idu dva draty - na komunikaciu s druhym telefonom. To uz musite skusit , mate len dve moznosti :)

Nemam to teraz pri sebe, ale mam taky pocit, ze na tom odfotenom papieri je nejaka chyba. Skuste to takto, ako pisem teraz.
vejv

#7 Příspěvek od vejv »

díky moc, toto mi velmi pomohlo, uz to funguje jak ma, bude se to moc libit :-)
matko23

#8 Příspěvek od matko23 »

Rad som pomohol.
Odpovědět

Zpět na „Linkové telefony, faxy, tel. ústředny včetně domácích“