USB Video Grabber, přepis z analogu do digi
Moderátor: Moderátoři
USB Video Grabber, přepis z analogu do digi
Zdravím. má někdo s tímto zkušenosti, rád bych to koupil.
Ten mám a i s hodně očesaným software PowerDirector s tím jdou dělat psí kusy (na více psích kusů ten program rovnou nabízí nákup licence plné vyšší verze).
Jen přes USB1 příliš nestíhá, v obrazu se objevují komprimační artefakty. Přes USB2 problém není.
Nač se mi nepodařilo přijít, je, jak zkrátit časovou konstantu řádkové synchronizace - z VCR plápolá horní okraj obrazu do strany. Nejspíš tuto funkci postrádá nebo to základní verze software nepodporuje.
Ale dovoluje tak využít například analogovou kameru k přímému digitálnímu záznamu (že to nejde "přes pásek", což velmi příznivě ovlivňuje kvalitu obrazu), pokud tedy příliš nevadí kabely.
Zkrátka službu to udělá. Když to nepotřebuješ, vejde se to všude a nepřekáží, vlastně za ty prachy ani nevadí, že to necháš někde půl roku ležet, než zase budeš něco konvertovat.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ale signál přímo z kamery ty časové chyby záznamu nemá, takže jde jen o to, pro jaké vodorovné rozlišení má samotný CCD čip nebo vidikon kamery proužkový filtr a jak z výstupního signálu "vyhrabává" barevnou informaci.
A, samozřejmě i na tom, kolik je v obraze pohyblivých objektů různým směrem, protože jimi objem digitální informace značně nabývá a začne jít i o to, jak rychle dokáže počítač v reálném čase ten digitalizovaný signál importovat. Takové odlesky světla na proudící vodě jsou pro tento digitizér dost tvrdý oříšek, ale zkoušeli jsme stejný obraz uložit i přes dvě různé TV karty a tři různé programy, ale uspokojivě to nezvládl ani jeden.
Nejlepší obraz jsem měl z kamery z makroskopu Samsung SC303 (snad si to pamatuju správně), hned za něj bych zařadil kameru VHS Bauer (typ už nevím, ale měla 2/3" zobrazovací elektrodu vidikonu) a třetí byla kamera Grundig LC285HE (tedy on to vlastně už byl Panasonic, jen nápis na krytu jiný, CCD 1/2", původně Hi-8, ale mechanika s očesanými kolečky zavádění pásku) - tou jsem ale snímal jen z plátna obraz z formátu filmu Super 8, a to černobíle, živý obraz jsem nezkoušel.