USB Video Grabber, přepis z analogu do digi

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BIPOLAR

USB Video Grabber, přepis z analogu do digi

#1 Příspěvek od BIPOLAR »

http://www.ges.cz/cz/usb-2-0-video-grab ... bidku-GESu

Zdravím. má někdo s tímto zkušenosti, rád bych to koupil.
Lepší je se zeptat a být hlupákem 5 minut, než se neptat a být hlupákem celý život.
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

I podle tvaru to vypadá téměř jako SilverCrest USB Video Grabber o stovku levněji z Lídlu. Až na to, že analogové kabely se připojují do "mejdlíčka" konektorem, bude patrně identický i uvnitř.
Ten mám a i s hodně očesaným software PowerDirector s tím jdou dělat psí kusy (na více psích kusů ten program rovnou nabízí nákup licence plné vyšší verze).
Jen přes USB1 příliš nestíhá, v obrazu se objevují komprimační artefakty. Přes USB2 problém není.
Nač se mi nepodařilo přijít, je, jak zkrátit časovou konstantu řádkové synchronizace - z VCR plápolá horní okraj obrazu do strany. Nejspíš tuto funkci postrádá nebo to základní verze software nepodporuje.
Ale dovoluje tak využít například analogovou kameru k přímému digitálnímu záznamu (že to nejde "přes pásek", což velmi příznivě ovlivňuje kvalitu obrazu), pokud tedy příliš nevadí kabely.
Zkrátka službu to udělá. Když to nepotřebuješ, vejde se to všude a nepřekáží, vlastně za ty prachy ani nevadí, že to necháš někde půl roku ležet, než zase budeš něco konvertovat.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ovšem ten výslednej obrázek není trovna nejkvalitněší. Prostě kamera strčená do TV dává hezkej obrázek, po digitalizaci je to docela děs, v podstatě nezávisle na rozlišení.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

Asi ne každá, taky to nejde honit přes pásek - při přehrávání pásku už je skutečně jedno, jestli je to z VHS, V8, S-VHS či Hi-8.
Ale signál přímo z kamery ty časové chyby záznamu nemá, takže jde jen o to, pro jaké vodorovné rozlišení má samotný CCD čip nebo vidikon kamery proužkový filtr a jak z výstupního signálu "vyhrabává" barevnou informaci.
A, samozřejmě i na tom, kolik je v obraze pohyblivých objektů různým směrem, protože jimi objem digitální informace značně nabývá a začne jít i o to, jak rychle dokáže počítač v reálném čase ten digitalizovaný signál importovat. Takové odlesky světla na proudící vodě jsou pro tento digitizér dost tvrdý oříšek, ale zkoušeli jsme stejný obraz uložit i přes dvě různé TV karty a tři různé programy, ale uspokojivě to nezvládl ani jeden.
Nejlepší obraz jsem měl z kamery z makroskopu Samsung SC303 (snad si to pamatuju správně), hned za něj bych zařadil kameru VHS Bauer (typ už nevím, ale měla 2/3" zobrazovací elektrodu vidikonu) a třetí byla kamera Grundig LC285HE (tedy on to vlastně už byl Panasonic, jen nápis na krytu jiný, CCD 1/2", původně Hi-8, ale mechanika s očesanými kolečky zavádění pásku) - tou jsem ale snímal jen z plátna obraz z formátu filmu Super 8, a to černobíle, živý obraz jsem nezkoušel.
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “