Presovač DeLonghi ESAM 3200, reset
Moderátor: Moderátoři
Presovač DeLonghi ESAM 3200, reset
Mám DeLonghi ESAM 3200.S a měnil jsem (cca měsíc po záruce) motorek pro pohon spařovací jednotky. Bohužel to stále nic nedělá, pouze se rozsvítí kontrolky u hrníčků a červená výstraha.
Nevíte, jestli neexistuje nějaký reset desky, popřípadě, co se dá dělat jinýho.
Děkuji za pomoc.
Napětí se dostává do relátek jak přes desku (z "N" na triak TY7 - T405-700 a na můstek D14), tak i přes mikrospínače, co hlídají blokaci motoru při otevřených dvířkách. Při zavřených dvířkách a zasunutém zásobníku by měly být na desce propojeny konektory "L" a "LINE IN" - z toho to už jde jen přes ochranu PTC2 do můstku D14. Za můstekm jsou relátka, ze ktrerých to jde na konektory "MOTORE+" a "MOTORE-" - z nich vedou kabely přes odrušovač přímo do motoru.
Takže zatím to vypadá buď na nějaké špatné propojení, nebo na vadný triak TY7 - ten se ovládá přes R67 tranzistorem Q9 přímo z IC3 (PIC18F453), takže by bylo dobré projít tento obvod po startu (když cvakají relátka) - jestli se (třeba) napětí na R67 mění, tak má tranzistor snahu ten triak otevírat, ale nedaří se mu to - triak někdy zničí špatný motor (i když by tomu měla ochrana PTC2 zabránit).
Číslo desky jsem sice chtěl jiné (tohle je obecné označení pro DPS, já bych potřeboval to z nálepky - bývá na trafu nebo na opačné straně), ale tohle na chybu v programu nevypadá - číslo desky není potřeba
Je potřeba to trochu rozumně poměřit - přidávám část schématu, snad to k něčemu bude
- Přílohy
-
ESAM.gif- (4.37 KiB) Staženo 234 x
TY1 - BTA24-600B TO220 1. topné těleso
TY2 - BTB17-600B TO220 2. topné těleso
TY3 - T405-700 DPAK mlýnek
TY4 - ACS108-6S SOT223 čerpadlo
TY5 - ACS108-6S SOT223 2. elektroventil
TY6 - ACS108-6S SOT223 1. elektroventil
TY7 - T435-700 DPAK motor spařovačky
A teď píšeš, že mám použít T405-600. Chápu že rozdíl 600V nebo 700 V je skoro jedno, ale nejsem si jistý s tim 435 nebo 405 (vůbec se v tom nevyznám)
Díky za pomoc.
Bylo by dobré zjistit, jestli je těleso v pořádku, jde na něho napětí, je NTC snímač v pořádku a tak podobně. To je zatím vše.
Objednací číslo je 7332182500, sehnat se dá buď u autorizovaného servisu, nebo u různých překupníků dílů.