Philips 14GX8512/59R, chassis Anubis-S, bliká LED

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
BOBOBO

Philips 14GX8512/59R, chassis Anubis-S, bliká LED

#1 Příspěvek od BOBOBO »

Zdravím přispívající . Ví-li někdo , kde leží schema neznámého :D chassis tohohle mrňouse zdarma ? Ve zdroji je TDA 46ka . Nedalo mi a dotáhl jsem ze SD , byl takový zachovalý a on na mne jen občas LEDkou blikne .

Název vlákna byl upraven. Killroy
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Malo by to byť chassis ANUBIS, ale treba pohľadať na doske alebo na štítku, ktorý model anubisu. Je ich viac. Stiahnuť sa dajú na elektrotanya.com
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Jo tam jsem byl , ale jsou tam trandové zdroje .... A jako obvykle nejsem schopen na desce žádné označení nalézt .
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
jojo4

#5 Příspěvek od jojo4 »

keď tam je zdroj TDA4601,tak to máš jednoduchšie ako s trandovým zdojom, pozri datascheet TDA4601 a porovnaj zapojenie s tv
kokun

#6 Příspěvek od kokun »

BOBOBO píše:... Ve zdroji je TDA 46ka . ...

Kvalitní info 8O :cry:
Přesto už jsi daleko kvalitnější dostal :roll:

BOBOBO píše:... A jako obvykle nejsem schopen na desce žádné označení nalézt .

Ani na typovém štítku? Pravý dolní roh - v obdélníku?
Honza - kokúň

#7 Příspěvek od BOBOBO »

Stále vedle . Kdyby ta pitomá šasí nebyla zespodu napatlaná tou neprůhlednou bílou barvou , bylo by to o něčem jiném .
kokun

#8 Příspěvek od kokun »

Tohle info si snad ani nezasloužíš (nato, co s tou telkou nakonec provedeš) 8O :lol:
Honza - kokúň

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Jo , bez ztráty kytičky , no závtra . děkuji
BOBOBO

#10 Příspěvek od BOBOBO »

Takže info pro další bastlíře . Kontroloval jsem všechny elyty v napájení , vše OK , opálené odpory , také OK . Odpojil jsem ŘKS , zdroj cykloval jiným způsobem . Ale nic jsem nenašel ve zkratu . Zdroj a vertikál jsem přeletoval . Zdroj naběhl a pro zúčastněného se nic nedělo . Černá obrazárna , zvuk ani nelup , prostě navenek mrtvý stroj . Ale po přeměření napětí všude jsou , obrazárna žhaví . No a pak na katodách v podstatě plné napětí zdroje . Neměl jsem DO . Tak jsem vyhrabal nějaké staré ze skladu , tedy s nápisem Philips , a zkusil přepínat . Nejdříve se viditelně nedělo nic , pak se objevilo OSD a že se něco přepíná . Po několikerém přepnutí nepatrně zesvětlela obrazovka a samovolně ve zlomku sec zase potemněla . Tento stav se při postupném přepínání měnil , až asi po 15 přepnutí zůstala obrazovka svítit . Připojil jsem STB a obraz i zvuk naskočil . Ještě jednou jsem prohrabal sklad a našel nějaké DO s nápisem hotel a to na ni náhodou funguje . Takže pro další uživatele . Když vypnete STB obrazárna zhasne , vypadne zvuk bez rušivých projevů a TV se zdá vypnutá , ale není . V tichosti běží dále , LEDka nesvítí . Po připojení STB normálně začne zobrazovat . Ještě jsem zkoušel vytáhnout síť za běhu a znovu zapnout . Ihned na STB najede . Takto jsem večer zkončil , uvidím až dnes večer zapnu . Jo a ještě nejde přepnout na videovstup určeným tlačítkem , ale P- pod 1čku . Nezkoušel jsem zadat nulu , to ještě provedu .
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Takže nulou se do stavu monitoru nedostanete . No a další zjištěné . Při sepnutí vstupů 1 a 3 dojde do 1sec ke ztmavení obrazovky . Všechny ostatní pozice jsou bez tohoto efektu . Ale při přepnutí na 1ničku a 3ku se TV jeví coby mrtvá . Nwm , zda je to nastavením , pamětí . Nemám a nebudu mít origo DO . Jestli máte někdo podobnou zkušenost , dejte prosím vědět . Jinak TV jede s perfekt obrázkem .
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“