HP Laserjet, kurvítko?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
impedance

HP Laserjet, kurvítko?

#1 Příspěvek od impedance »

ahoj,
někde na netu jsem před několika měsíci viděl návod na odstranění kurvítka z tiskárny hp laserjet. už nevím přesně jaký to byl tip, ale něco podobného bych těď potřeboval. hledal jsem v googlu, ale nemůžu přijít na ty správné hesla.

je pro orientaci byl to nějaký smd integráčm, který počítal kolikrát se tisklo a myslím od 1000 vytisknutí to mělo nějaký problém.

tak mě napadlo, jestli to taky někdo neviděl a neposlal by mi odkaz.

děkuji
Atlan

#2 Příspěvek od Atlan »

neviem ci 1000 stran, ale moja atramentovka po 6000 ci kolko stranach vyhadzovala hlasku o vycisteni v servise. MOc fajne ovladace pre win.
Pocet stranok je ulozeny v eeprom, neviem ako u teba.
Vogon

#3 Příspěvek od Vogon »

impedance píše:... odstranění kurvítka z tiskárny hp laserjet. ... myslím od 1000 vytisknutí to mělo nějaký problém.
děkuji

To jste milý střecho, nepochopil ideu počítadla stránek která souvisí s upozorněním na prázdnou prachovou kazetu.
Je-li či není-li to vaše oblíbené "kurvítko" těžko říct ale vězte, že existují uživatelé, kteří jsou rádi, že to tam je.

Resetery čipů na tonerových kazetách samozřejmě existují a nyní když víte oč máte strýce googla požádat, směle do toho.
impedance

#4 Příspěvek od impedance »

myslím něco jiného, přímo na desce tiskárny byl nějaký čip, ten se odpájel a dala se tam místo něj nějaká propojka a bylo po problému.
Vogon

#5 Příspěvek od Vogon »

Vskutku pregnantní popis problému. :-)
impedance

#6 Příspěvek od impedance »

.. jen se ptám jestli ten web někdo neviděl. problém mám úplně jiný.
kamarád má doma projektor hp vp6110 a ukazuje mu to aby vyměnil lampu, že je vysvícená a přitom svítí jak nová. takže bych tipoval, že v tom je to kurvítko, které popisuji v předešlích příspěvcích. na lampě nic není. žádná dpska nic. jelikož má nová lampa cenu skoro jak ten projektor, tak to už se vyplatí koupit nový.
rnbw

#7 Příspěvek od rnbw »

Ako suvisi tlaciaren s projektorom?

V projektoroch je pocitadlo hodin. Po vymene lampy ho treba resetovat v menu. Ak je lampa funkcna, mozes ju tam na vlastne riziko nechat a len to resetovat.
impedance

#8 Příspěvek od impedance »

Nevím ,chtěl jsem se kouknout jak to je v Te tiskarne, abych se mel čeho chytnout. Mohl bych se zeptat jak se to počítadlo vynuluje?
yesper26

#9 Příspěvek od yesper26 »

Tlaciaren ma KURVITKO ? :idea: :lol: :lol: :D:DDDDD:D Ze kurvitko, skapem :D
keemo

#10 Příspěvek od keemo »

kazda masina ma dnes kurvitko... aj ten komp za ktorym sedis ma kurvitko,dokonca niekolko...
helios

#11 Příspěvek od helios »

Ja by som doplnil, že každé zariadenie má hlavné kurvítko a niekoľko záložných. Ak sa odstráni hlavné, časom sa aktivujú postupne záložné. Je to preto, aby nás presvedčili o nutnosti zariadenie vyhodiť a kúpiť ešte horšie, ale nové, v ktorom je tých kurvítok ešte viac... :?
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Celeron

#12 Příspěvek od Celeron »

Ze jsou v PC zdrojich elektrolyticky kurvitka, to je vseobecne zname. ESR 105st. Elyty. Nedavno jsem ale sel do kolen, kdyz jsem dostal do ruky zdroj od nejakyho Pentia 133 tak nekdy z roku 1997. Ta masina jela asi 14-15 let v fabrice na lince v nepretrzitym provozu, urcite 80000 hodin. Zdroj byl temer utemovany bordelem a vetrak se netocil. Po zapnuti jsem zjistil, ze stale maka! Po vyfoukani stlacenym vzduchem jsem zjistil, ze v nem jsou vsude obycejny elyty na 85 stupnu, zadny ESR. Ani jeden nebyl menenej, nafouknutej a kapacita byla jen o par procent nizsi nez popis. 8O
Tak me nekdo prosim reknete, jak to je mozny. Od kteryho roku se zacaly kurvitka do zdroju osazovat? Neni vlastne ESR 105 oznaceni kurvitka, kdyz obycejny elyty bez toho oznaceni vydrzi leta?
Jirka
yesper26

#13 Příspěvek od yesper26 »

Hh uz som to pochopil, fakt je to pravda, no to slovo kurvitko je po p... :D
pigeonit

#14 Příspěvek od pigeonit »

Manuál, strana 26 - Setup > Advanced > Lamp Reset.
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“