Chlazeni HDD v supleti
Moderátor: Moderátoři
Chlazeni HDD v supleti
Jenze jak? Osadit vodorovne vetrak pod ramecek a foukat na na nej? Jenze bude to k necemu? Na discich nehreje plosak, ale spis hlinikova skatule disku. Odsavat nad diskem je malo ucinny. Neexistuje nejaky vetrak, co by se dal vodorovne namontovat primo do bocnic pro 5,25 ci 3,5". Koukal jsem do par Eshopu a nic vhodnyho jsem nenasel. Bud maji svisle misto celniho krytu 5,25 pozice, coz je pro me nanic a nebo chlazeni sroubovany primo zespoda na HDD. To taky nevyhovuje. Doufam, ze nebudu muset k 80 mm ventilatoru bastlit dva ohnuty kusy plechu....
Jirka
Jirka
Celeron píše:... ten pytel teplyho, co se drzi v bedne nahore, kde je to suple.
To je typické, vlastní problém popíšeš až v posledním příspěvku. Já šuplíky použivám bez problémů a nehřejí se. Tobě se to hřeje jen proto, že to máš až nahoře a mimo komínovou oblast, takže se teplo nemá jak odvádět a kumuluje se tam. Nahoru dávám CD/DVD mechaniky a dolů pak šuplíky, které se tak lépe větrají. Není problém dát do šachty pod šuplík ventilátor např. o průměru 120 mm a ten by to tam rozfoukal, když už nemůžeš z nějakého důvodu šuplík instalovat níž do oblasti komínového efektu.
Osobně mám PC raději na stole, zároveň usiluji o naprosto bezhlučné chlazení.
Naproti tomu v obývákové stěně z 80. let mám prostor na PDP minimálně 160cm...
Ale není to masiv, jen zatraceně drahá exotická dýha.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)