ATTINY25 Fuses vs. lock bit
Moderátor: Moderátoři
ATTINY25 Fuses vs. lock bit
Programuji přes ISP, programátor mám klon STK500.
Nevíte v čem může být problém? Pokud fuses naprogramuji před zamknutím, tak je to v pořádku, ale já potřebuji naprogramovat i RST disable. Takže pak už přes ISP nejde zamknout procesor. Nebo jediný řešení je HV programátor?
- Přílohy
-
avr_studio_prg.PNG- Programovací okno AVRstudio4. Záložky Fuses a LockBits.
- (31.16 KiB) Staženo 326 x
Teď mám ten procesor tak "zamčený", ža ani "AVR Attiny HV doctor" ho nedokáže opět uschopnit pro ISP programování
Nedaří se mi dosáhnout, aby mikrokontrolér ATTINY45 byl v jedné programovací sekvenci naprogramován : Flash + Fusebity + Lockbity. Neřešil jste to někdo?
Potřebuji mikrokontrolér zároveň zamknout i nastavit fusebits vč. RST Disable.
Postup dle návodu:
1) naprogramuji flash
2) naprogramuji fusebits včetně RST Disable
3) napragramuji lockbits (programování se nepovede,protože je vypnutý RST z předchozí relace)
4) v záložce Production file dám uložit "Flash, Fuses, Lockbits" do souboru xxx.ELF
Nyní programátor vyčte nastavení pojistek a zámků z uP v programátoru a to uloží do souboru. Pokud tam zůstak uP již naprogramovaný s RSTDISBL, tak vyskočí chybová hláška (logicky nejde část uP, když má vypnutý reset) a soubor se neuloží...
Neřešil jste to někdo? Případně nějaký rychlý a jednoduchý program pro hromadné programování více uP?