Lepidlo na topánky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
bastliar

#16 Příspěvek od bastliar »

:?: Aké lepidlo sa vlastne používa vo výrobe, domnievam sa snáď správne, že nejaké dvojzložkové, nech to na páse frčí.

Takže Prenocel obsahuje chloropren tak ako chemopren, očividne to s tým chemoprénom treba vedieť.
Pritom ale chemopren určený priamo na obuv obsahuje polyuretan a nie chloropren, takže či to je také dobré aj na gumu a nielen na polyuretan ?

:?: Ten unilex je nejaký špecialny epoxid, čím sa odlišuje od bežných ktoré sú tvrdé.

Ten Vukoplast je dvojzložkové polyuretanové lepidlo ktoré lepí predsa aj gumu ( pryž ) hmmm

Len otázne, ktoré z nich aj odolá lepšie nepriazni počasia a vlhkosti, či chloropren, polyuretan ( či už ten z rozpúšťadlom alebo dvojzložkový ) alebo epoxid.
p32

#17 Příspěvek od p32 »

ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od ZdenekHQ »

Chemopren je na boty nanic, zkušel jsem to xkrát včetně toho na boty a výsledek mizerný.

Kámoš mě doporučil lepidlo Bison z Řempa, ale řekl bych, že to taky není žádná sláva, i když to drží líp. Už vím, co to určitě nelepí, teď ještě zjistit, co to lepí.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Panda38
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Panda38 »

Běžným Epoxidem jsem si jednou slepil prasklinu v podrážce a držela celkem dlouho, asi měsíc, pak znovu praskla - ale myslím že to se rozpadala ta guma, ne že by Epoxid nedržel.

frantajetel11 má dobrou připomínku k Chemoprénu, odmastit a 2x natřít se zavadnutím. S tím jsem se už také setkal že takový postup výrazně zvýší pevnost.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ZdenekHQ »

U Chemoprenu spousta lidí dělá chybu, že to natře a připlácne. Skutečně to chce nechat docela dlouho odvětrat a natřít oba díly.

Já s tím třeba balzámuju dps - "objedu" nudlí dokolečka, vyplním střed a druhý den je tam jen tenká vrstva pevného filmu.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
bastliar

#21 Příspěvek od bastliar »

Mám skúsenosť, keď som chcel dať dolu z plechu dlho nalepený chemopren, tak aj so šmirglom to bola fuška, ale naopak dva zlepené plechy sa odlepili po silnejšom trhnutí a to preto, že som to zlepil už po 5 až 10 minútach ( odlepilo sa to aj napriek tomu, že to bolo celú noc vo zveráku ).

Ono to totiž už po cca. piatich minútach je tak odvetrané, že by si jeden pomyslel, že to už predsa navzájom nemožno zlepiť.
Dvoulampovka

#22 Příspěvek od Dvoulampovka »

No jo, asi budu ukamenován.Chodím hodně do lesa, a jednou v noci jsem nakop pařez tak silně, že se mi odtrhla celá špice asi 4-5 cm daleko. Lepidel jsem vyzkoušel dost a nic.Byly navíc těsně po záruce, v opravně asi chtěli abych tam zkolaboval.Prý cca 200 A TAK ASI ZA MĚSÍC, ... Tak jsem se nas... , vzal malinkou tavnou pistoli, poctivě nahřál a pak vyplnil toho žraloka a pevně stisknul. Drží to už 2 roky a OK.Tolik má zkušenost.Jo, a chodím v nich furt, jsou krásně rozšlápnuté a lehké :D .
jogo

#23 Příspěvek od jogo »

Kedysi sme tu spomínali elektricky vodivé lepidlo elektropol z laboratória SAV. Vyvinuli tam tiež lepidlo, ktoré zvulkanizovalo na dosť pevnú húževnatú gumu. Úspešne som ním zlepil aj trekové topánky..
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“