Dobrý večer , mněl bych takový dotaz ohledně lednice dneská ráno ještě normálně chladila ale ted večer jsem přišel z práce a zjistil jsem že je lednice vytekla a přestala chladit ale mrazák jede normálně myslím si že by to mohl být termostat ale nevím to jistě bylo byto možné ?
To, že je horký, je normální. V lednicích se moc nevyznám, ale měl jsem za to, že jeden kompresor znamená jeden chladící okruh a jeden termostat. Bude lepší počkat na někoho, kdo se v tom vyzná líp.
No ja nie som chladničkár,ale mne doma keď sa mi stal podobný problém,kompresor bežal bez vypnutia.
Termostat bol v poriadku ale chladnička nechladila.Oprava=
Výmena agregátu chladiarom.
I když by motor běžel naprázdno (zapečené zpětné kladky , částečný únik chladiva , tak horký bude . Pokud by opravdu honil chladící medium dokla , tak bude hlavně horká trubka od kompresoru a kus kondenzátoru . Pokud je trubka po kousku vedení studená , bude to jedna z výše uvedených závad , pokud je v ledničce 1 termostat . Pokud by byly dva , tak ještě přichází v úvahu elektroventil .
některé lednice mají rozdělovací ventil , ale začal bych tím nejjednoduším důkladně lednici odmrazit, občas se stane, že se na čidle usadí led a ono si myslí , že je nachlazeno.
tak kompresor vypína ale po hodně dlouhé době trubka a kus těch mřížek vzadu je horká , večer jsem se koukal na termostat vytáhl jsem ho znovu pak vložil a opět to chladí a korát to vypínání po dlouhé době , je tam něco takového http://nymbursky.net/nahradni-dily-doma ... y-3958.htm
kde bych ten ventil mněl hledat ? zas takový odborník nejsem nato , chladiva asi bude dost pač ted to mrazí jako blázen od včera semi udělal na zadní stěně led a celkem velká vrstva. A kdyby to byl termosrtat je problém ho vyměnit ?
Ten ventil bys nepřehlídnul. Pokud se ti odvčera udělal na zadní stěně led, tak jsi měl buď tu lednici dost dlouho otevřenou, nebo máš ještě v prdeli těsnění...
těsnění vypadá ok je pravda že byla asi 5 min otevřena , termostat sem zjistil že nereaguje mužu ho dát na 1 nebo na 5 a chladí stále stejně a nevypína asi by bylo nejlepší skusit vyměnit že ?