Lednice

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
suresd

Lednice

#1 Příspěvek od suresd »

Dobrý večer , mněl bych takový dotaz ohledně lednice dneská ráno ještě normálně chladila ale ted večer jsem přišel z práce a zjistil jsem že je lednice vytekla a přestala chladit ale mrazák jede normálně myslím si že by to mohl být termostat ale nevím to jistě bylo byto možné ? :roll:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

Pokud má dva kompresory, tak je to možné. Jinak to může být i ten kompresor pro chladící část.
suresd

#3 Příspěvek od suresd »

má jeden kompresor který ted běží a zase semi zdá že nevypíná je to lednice Eurotech , a je normální žr je ten kompresor srašně horký ?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od forbidden »

To, že je horký, je normální. V lednicích se moc nevyznám, ale měl jsem za to, že jeden kompresor znamená jeden chladící okruh a jeden termostat. Bude lepší počkat na někoho, kdo se v tom vyzná líp.
suresd

#5 Příspěvek od suresd »

já si myslím že on spínat spína akorát ten termostat má řídit i teplotu v lednici pokud se nepletu a tam asi bude problém ale nevím to jistě
hrmil

#6 Příspěvek od hrmil »

No ja nie som chladničkár,ale mne doma keď sa mi stal podobný problém,kompresor bežal bez vypnutia.
Termostat bol v poriadku ale chladnička nechladila.Oprava=
Výmena agregátu chladiarom.
BOBOBO

#7 Příspěvek od BOBOBO »

I když by motor běžel naprázdno (zapečené zpětné kladky , částečný únik chladiva , tak horký bude . Pokud by opravdu honil chladící medium dokla , tak bude hlavně horká trubka od kompresoru a kus kondenzátoru . Pokud je trubka po kousku vedení studená , bude to jedna z výše uvedených závad , pokud je v ledničce 1 termostat . Pokud by byly dva , tak ještě přichází v úvahu elektroventil .
bu2520

#8 Příspěvek od bu2520 »

některé lednice mají rozdělovací ventil , ale začal bych tím nejjednoduším důkladně lednici odmrazit, občas se stane, že se na čidle usadí led a ono si myslí , že je nachlazeno.
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

Ale on snad píše , že kompresor nevypíná .
suresd

#10 Příspěvek od suresd »

tak kompresor vypína ale po hodně dlouhé době trubka a kus těch mřížek vzadu je horká , večer jsem se koukal na termostat vytáhl jsem ho znovu pak vložil a opět to chladí a korát to vypínání po dlouhé době , je tam něco takového http://nymbursky.net/nahradni-dily-doma ... y-3958.htm
doktor365

#11 Příspěvek od doktor365 »

má to trojcesný ventil? Jestli ne tak termostat nebo málo chladiva.
suresd

#12 Příspěvek od suresd »

kde bych ten ventil mněl hledat ? zas takový odborník nejsem nato , chladiva asi bude dost pač ted to mrazí jako blázen od včera semi udělal na zadní stěně led a celkem velká vrstva. A kdyby to byl termosrtat je problém ho vyměnit ?
frantajetel11

#13 Příspěvek od frantajetel11 »

Ten ventil bys nepřehlídnul. Pokud se ti odvčera udělal na zadní stěně led, tak jsi měl buď tu lednici dost dlouho otevřenou, nebo máš ještě v prdeli těsnění...
suresd

#14 Příspěvek od suresd »

těsnění vypadá ok je pravda že byla asi 5 min otevřena , termostat sem zjistil že nereaguje mužu ho dát na 1 nebo na 5 a chladí stále stejně a nevypína asi by bylo nejlepší skusit vyměnit že ?
p32

#15 Příspěvek od p32 »

Termostat má snad nějaké dráty, tak je zkus odpojit.
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“