Pomalý internet
Moderátor: Moderátoři
Pomalý internet
Alino píše:starší pc ktorý normálne pred tým na internet chodil.Parametre 700Mb procesor 512 Ram.S pripojením na sieť nebol problém prihlásil sa sám .Mám op.sys.Win XP home edition.Problém je ale v tom že ked spustím speedmeter tak rýchlosť pripojenia je 2Mb.Vymenil som sietovú kartu nepomohlo.
a tenkrát ti ten PC chodil rychleji než ty 2 Mb ???
s tím 700MHz processorem a XP bych se docela divil !
A hlavně to testuj ve Firefoxce, protože mám dojem, že buď ti špatně pracuje IE6 nebo tam máš vyšší a pomalejší verzi IE7 nebo IE8 a ty se do XP vůbec nehodí.
- Panda38
- Kontaktovat uživatele:
Postupné zpomalování Windows (obzvláště internetových záležitostí) považuju dnes už za běžné díky neustále rostoucímu množství balastu. Už jsem vzdal snahu systém zrychlovat, nejrychlejším řešením problémů bývá přeinstalace systému. Někdy je dobré na zkoušku vzít jiný disk a nainstalovat si tam čistý systém - alespoň pro porovnání jak to tam běží.
Grafická karta to způsobit mohla. Jestli to je ATI, tak novější ATI drivery vyžadují instalaci .NET Framework a to je zoufalý zpomalovač PC. .NET Framework se dá odinstalovat (alespoň na zkoušku, jen pak přestane jet ovládací rozhraní Catalyst).
Doporučoval bych udělat ještě úklid na HDD - vymazat odkládací soubory pro internet, cookies, scandisk a defragmentaci. Trochu to zrychlí práci a hlavně bude větší pořádek na HDD. Ostatní se takhle naslepo nedá doporučovat.
Ještě můžeš pro kontrolu rychlosti udělat to, že PC propojíš na internet přimo bez mezičlánku (routru) a ověříš si případné omezení rychlosti tímto mezičlánkem.