Porušují zákony v GME Electronic??

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

Porušují zákony v GME Electronic??

#1 Příspěvek od CZJKP1 »

V GM mají nalepené cedulky ,,při platbě kartou 100Kč a nižší účtujeme poplatek ... Kč "

Posledně jsme byly u známých a paní dělá účetní a něják došlo na téma placení kartou a když jsem jí todle říkal, tak mi na to řekla jestli vím o tom, že je to nezákonné 8O , prý kdybych to nahlásil ČOI tak budou platit penále jak mourovatý, je to pravda? Jaký je na to Váš názor?
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od AmarokCZ »

Chtít poplatek nezákoné není, otázkou je kolik si za to řeknou. Poplatek za platbu kartou jsem viděl už i jinde...
http://www.zvodovodu.cz/ | Pokud neodpovídám na téma a chce něco vědět, pište SZ!
scorpions-cz

#3 Příspěvek od scorpions-cz »

Můžes si doučtovávat poplatek , ale jenom na částku o kterou ty jako prodejce přijdeš. Mě třeba ČS strhne 2,5% z každý trassakce. Stejně to nedoučtovávám. Ale pak seš někdy charita,když vezmu ,že 2,5% ČS a 5kč za příchozí platbu moje banka :cry: .
fero7

#4 Příspěvek od fero7 »

CZJKP1 píše:V GM mají nalepené cedulky ,,při platbě kartou 100Kč a nižší účtujeme poplatek ... Kč "
Posledně jsme byly u známých a paní dělá účetní a něják došlo na téma placení kartou a když jsem jí todle říkal, tak mi na to řekla jestli vím o tom, že je to nezákonné 8O , prý kdybych to nahlásil ČOI tak budou platit penále jak mourovatý, je to pravda? Jaký je na to Váš názor?
Ak chces serioznu odpoved od druhych, tak musis zacat od seba.
Napisal si " účtujeme poplatek ... Kč". Co moze znamenat vsetko aj nic.
1. Je tam 0,1Kcs, 1Kcs, 50Kcs, 500Kcs ?
2. Ak znama radila, tak Ti mala poradit konkretny zakon s ktorym je to v rozpore. Tak je to v rovine "jedna baba povedala".
3. Chces vediet nazor. Nazor nestaci. Potrebne su fakty a zakon.
P.s. Aj banka stahuje poplatky za platby, vybery, vklady, ...
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od CZJKP1 »

Myslim ze ten poplatek je 3 nebo 5 kc. Poplatek si uctuje samotne GM. A banka za provedeni translakce. Osobne kartou neplatim jen mi uvizla v pameti tato tabulka vyvesena v GM u pokladen
fero7

#6 Příspěvek od fero7 »

Obchodnik plati banke 0,5-4% z platby. Ale plati aj stale poplatky a poplatok za nadviazanie spojenia. Podla zakona obchodnik moze premietnut poplatky za platbu kartou do ceny.
Andrea

#7 Příspěvek od Andrea »

fero7 píše:Ak chces serioznu odpoved od druhych, tak musis zacat od seba.
1. Je tam 0,1Kcs, 1Kcs, 50Kcs, 500Kcs ?

No možná bys měl ty fero začít u sebe, vypadáš s těma Kčs dost zanedbaně. :D
tomasjedno

#8 Příspěvek od tomasjedno »

Třeba je futurolog a očekává, že SK opustí devalvační Euro a založí tvrdou měnovou uniii s CZ :lol:
fero7

#9 Příspěvek od fero7 »

A co tak zamer?
GME ma predajnu aj na SK.
Chcel som napisat Kc/Eur. Ale uz som videl reakcie typu "co je to za mena" .... Tak som si povedal, neurobim Vam radost? A ako malo staci.
Ale vazne, my Vam iba zavidime ze z uspor mate plny vankus a my iba malicky cca 25x mensi vankusik.
tomasjedno píše:že SK opustí devalvační Euro a založí tvrdou měnovou uniii s CZ
To je tvoja vizia alebo zbozne prianie?
jandu

#10 Příspěvek od jandu »

Na platbu kartou je potrebný tzv. POS terminál a internetové pripojenie. Funguje to podobne ako bankomat, iba opačne.
Za použitie POS terminálu banka účtuje obchodu poplatok. Ak platená suma je nízka voči poplatku, je logické, že obchod túto stratu prenesie na zákazník.
Elektronické súčiastky fungujú za pomoci dymu. Ak dym unikne, prestanú fungovať.
dalik

#11 Příspěvek od dalik »

Terminál na karty jsme taky měli, a když jsme ho přebírali, podepisovali jsme smlouvu, že nesmíme znevýhodňovat platby kartou oproti platbě v hotovosti. Za provoz chtěli tuším něco přes dvě % z platby. Jelikož jsme po čase zjistili, že se stalo to, že pokud někdo zaplatil kartou, přišli jsme někdy prakticky o celý rabat, velice rychle jsme terminál zrušili.

Takže předpokládám, že cedule s příplatkem za platbu kartou být nesmí, nicméně chápu obchodníka a taky kartou neplatím, jen hotově. (už jen z kolegiality k obchodníkům).

Taky předpokládám, že i když poskytovatel terminálu zjistí, že si obchodník vyrobil takovouhle ceduli, že to přehlédne. Protože kdyby začal prudit, obchodník mu nakope terminál do prdele a nebudou mít ani ty 2% :-)
Líp už bylo.
stasek

#12 Příspěvek od stasek »

Je to trochu mimo, ale všechny platiče kartou bych nakopal do prdele, mám obrovskou radost, když někdo přede mnou platí kartou a zdržuje a tváří se při tom světově. Dokud nebude platba kartou stejně rychlá jak hotovými, je to k hovnu. Kdyby všichni zákazníci platili kartou , tak obchody zkrachujou a byly by fronty jak za bolševika.
kejki

#13 Příspěvek od kejki »

To je věc terminálu a připojení, třeba teď LIDL ve Slaném příjemně překvapil.
Ohledně poplatků - původně to asociace vylučovala a teď už to obchodník udělat smí.
tomasjedno

#14 Příspěvek od tomasjedno »

fero7 píše:...
tomasjedno píše:že SK opustí devalvační Euro a založí tvrdou měnovou uniii s CZ
To je tvoja vizia alebo zbozne prianie?
Já myslel, že tvoje, když jsi psal o měně Kčs. Pokud by to záleželo na mně, tak od Ficovstánu radši co nejdál (a to jsem rodilý Čechoslovák).
tomasjedno

#15 Příspěvek od tomasjedno »

dalik píše:Terminál na karty jsme taky měli...velice rychle jsme terminál zrušili...
To vám chválím, protože tím účinně nakupujícího chráníte před rizikem, že by utratil víc, než měl původně v úmyslu/peněžence, a tedy stavíte bariéru bezduchému konzumu :lol:
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“