CB anténa a zesilovač
Moderátor: Moderátoři
kevin_mitnick píše:Uz jsem videl na aute i pulku. Mel to na Pajeru manik od Handlove. Jen to musel pokazde pred Banskou Bystrici a Zilinou sundavat, protoze troleje...
Boha, Hafčo, já mám teď poprskanej monitor, pocintanou klábosnici a slzy mi smíchy tečou jak teleti, protože jsem si to Pajero opravdu představil zavěšený za trolej někde na drážním přejezdu (běžně 4,30m vysoko) a obklopený efektem jisker a dýmu...hafca píše:To je škoda, že to sundaval. Vidím to v živých barvách, mohl být jak autíčko na pouti.
O tom že kamioňáci jsou hovada a dokážou "utlouct" svým nejenom 100W topením (už jsem viděl v kamiónu i 400W konec) provoz široko daleko není pochyb. Taky není problém je s tímhle "vercajkem" slyšet na sto i víc kilometrů a to prosím pouze na přízemní vlnu. Dokonce jsem slyšel o případu, kdy takhle maník volal kamarádovi - kamioňákovi na mobil, protože ho slyšel na své domácí CB a nemohl se mu dovolat zpátky do auta. Tak mu zavolal na mobil a zjistil, že milej kamarád se prohání po Španělsku, samozřejmě přitom krofá a jako skoro každej kamionér "topí" jak prase...
A kutilmile - nelituju tě
p32 píše:Jistě, že to mají legálně. Přece to v tom obchodě nebudou krást, když si to mohou koupit.
znám spoustu "kamioňáků", kteří si tohle skutečně myslí a jen velmi těžko jsem jim to vymlouval . . .
V předpisech jsou dva základní pojmy, "přechovávání" a "provozování".
Všechna zařízení, které koupíš volně v obchodě můžeš legálně přechovávat,
ale neznamená to, že je můžeš i legálně "provozovat".
. . . ale před revolucí bylo i pouhé "přechovávání" trestným činem !
Víš, taky jsme todleto zařízení měli, ale je to tak dávno, že to v provozu skoro nepamatuju, jen si vzpomínám, že anténa zkončila ve sběru, do ní stihnul praštit blesk, vysílačka se prodala, a nějáké věci má táta ještě ve sklepě (předzesilovače, zesilovače, wattmetry)
J