CB anténa a zesilovač

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
hafca

#16 Příspěvek od hafca »

To je škoda, že to sundaval. Vidím to v živých barvách, mohl být jak autíčko na pouti. :lol:
Kdyby Edison nevynalezl elektřinu, do teď se díváme na televizi při svíčkách.
p32

#17 Příspěvek od p32 »

Abych to doplnil, já jsem doma pro CB používal půlku s laděným PSV na 1,5. Proto jsem napsal, že na autě taky, ale tam to byla čtvrťka. :lol:
EKKAR

#18 Příspěvek od EKKAR »

kevin_mitnick píše:Uz jsem videl na aute i pulku. Mel to na Pajeru manik od Handlove. Jen to musel pokazde pred Banskou Bystrici a Zilinou sundavat, protoze troleje...
hafca píše:To je škoda, že to sundaval. Vidím to v živých barvách, mohl být jak autíčko na pouti. :lol:
Boha, Hafčo, já mám teď poprskanej monitor, pocintanou klábosnici a slzy mi smíchy tečou jak teleti, protože jsem si to Pajero opravdu představil zavěšený za trolej někde na drážním přejezdu (běžně 4,30m vysoko) a obklopený efektem jisker a dýmu...

O tom že kamioňáci jsou hovada a dokážou "utlouct" svým nejenom 100W topením (už jsem viděl v kamiónu i 400W konec) provoz široko daleko není pochyb. Taky není problém je s tímhle "vercajkem" slyšet na sto i víc kilometrů a to prosím pouze na přízemní vlnu. Dokonce jsem slyšel o případu, kdy takhle maník volal kamarádovi - kamioňákovi na mobil, protože ho slyšel na své domácí CB a nemohl se mu dovolat zpátky do auta. Tak mu zavolal na mobil a zjistil, že milej kamarád se prohání po Španělsku, samozřejmě přitom krofá a jako skoro každej kamionér "topí" jak prase...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od CZJKP1 »

A kamioňáci to mají legálně nebo nelegálně? Oni smějí vysílat 100W nebo 400W nebo by měly taky maximálně temi 4W...
EKKAR

#20 Příspěvek od EKKAR »

Nejenom jelito, ale ještě ke všemu NAIVNÍ JELITO...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
p32

#21 Příspěvek od p32 »

CZJKP1 píše:A kamioňáci to mají legálně nebo nelegálně?

Jistě, že to mají legálně. Přece to v tom obchodě nebudou krást, když si to mohou koupit. Ale trošku mimo povolení to i používají a to už je nelegální.
ok1hga

#22 Příspěvek od ok1hga »

p32 píše:Jistě, že to mají legálně. Přece to v tom obchodě nebudou krást, když si to mohou koupit.

znám spoustu "kamioňáků", kteří si tohle skutečně myslí a jen velmi těžko jsem jim to vymlouval . . .
V předpisech jsou dva základní pojmy, "přechovávání" a "provozování".
Všechna zařízení, které koupíš volně v obchodě můžeš legálně přechovávat,
ale neznamená to, že je můžeš i legálně "provozovat".
. . . ale před revolucí bylo i pouhé "přechovávání" trestným činem !
CZJKP1
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od CZJKP1 »

Děkuji ti za info. Myslel jsem si, že by měli používat jen 4W a né 400W, ale nebyl jsem si jistý..

Víš, taky jsme todleto zařízení měli, ale je to tak dávno, že to v provozu skoro nepamatuju, jen si vzpomínám, že anténa zkončila ve sběru, do ní stihnul praštit blesk, vysílačka se prodala, a nějáké věci má táta ještě ve sklepě (předzesilovače, zesilovače, wattmetry)

J
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“