Čítač imlulzů 8-9 míst

Měřáky, automatizační technika, regulační technika

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
petrfilipi

Čítač imlulzů 8-9 míst

#1 Příspěvek od petrfilipi »

Pánové, nemáte někdo typ na 8-9 místný LCD nebo LED prostý čítač impulzů? Já jsem jich sice našel dost, od firmy Kubler (CODIX 130) apod., ale nějak jsem nepobral jednu věc - 8místný čítač Kubler nemá externí napájení, ale má NEVYMĚNITELNOU baterii, která vydrží asi 8 let. Když výrobce napíše 8 let, tak to budou tak 4 roky. A pak přeci nevyhodím neprosto funkční měřák jenom proto, že mu došla baterka.
Takže bych potřeboval tip na nějaký 8-9 místný čítač impulzů s externím napájením 24 nebo 230V, čítání stačí vpřed. No a nemuselo by to stát moc.

Děkuji za vaše případné rady.

Petr Filipi
workhard
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od workhard »

A smí se to vynulovat, když není proud?
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
Standa33

#3 Příspěvek od Standa33 »

Do jaké frekvence to má umět čítat? a jaká by měla být vstupní úroveň signálu(TTL, sinus atd...).
Jinak by nebyl problém postavit něco s LCD HD44780(1x16znaků).
ok1hga

#5 Příspěvek od ok1hga »

tomasjedno

#6 Příspěvek od tomasjedno »

petrfilipi

#7 Příspěvek od petrfilipi »

Omlouvám se za nepřesný popis.
Potřebuji čítač s displejem 8-9 míst (k zobrazení protečeného množství vody vodoměrem), nejlépe se zálohovaným obsahem displeje, parametry současného vstupního impulzu de facto neznám, ale asi to bude nějaký standard (třeba 24V DC) a potrebuji to jako finální výrobek. Frekvence bude minimální, třeba 3 impulzy za sekundu. Sám jsem schopen naprogramovat čítač např. s 2x8 LCD displejem bez problémů, ale mám to pro firmu a nějak se mi do výroby nechce.

Děkuji za Vaše tipy, ale Zajíc má jen max. 7 míst, Danyk je klasická dekadický čítač, to by už šlo dnes nahradit 8vývodovým PICem s LCD diplejem, datalogem COMET má jen 5 míst a není možnost jich zobrazit více, Fiedler-Magr (LOGGER H1/D) vyjde po slevě asi na 12.000 Kč a Conel je určen pro jiné (=bezdrátové) prostředí s přenosem po celém světě, což je pro nás zbytečné.
Tak asi chtě nechtě budu muset jít do toho Kublera. Anebo do nějakého LOGA nebo ZELIA, tam je asi míst na zobrazení dost, nevím zdali jsou zálohovaná (asi ano). A cena nebude ještě tak šílená.

Ještě jednou děkuji.

Petr Filipi
tomasjedno

#8 Příspěvek od tomasjedno »

petrfilipi píše:...Zajíc má jen max. 7 míst...
Je to tak, sorry.
EKKAR

#9 Příspěvek od EKKAR »

Ale Zajíc je přístupnej domluvě, myslím že zobrazení dekódovaný posuvným registrem na víc míst než má běžně v nabídce by pro něj nebyl problém ubastlit i se stávajícím zapojením, jen by se přidaly další registry, displeje a upravil soft. Pokud je to pro firmu, co kdybys mu zkusil zavolat? Kontakt má kompletně na svým webu www.zajic.cz .
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rimi

#10 Příspěvek od rimi »

petrfilipi píše:ale má NEVYMĚNITELNOU baterii, která vydrží asi 8 let. Když výrobce napíše 8 let, tak to budou tak 4 roky.
Petr Filipi

Mam jeden exemplar, kde baterka drzi uz 15 let. Je tam lithiovka, je napajena primo na desku a v poho by sla nahradit trebas touhle:
http://shop.battex.cz/vyrobky/6ES79711AA000AA0.php
petrfilipi

#11 Příspěvek od petrfilipi »

Děkuji za praktickou informaci o výdrži baterie. Je stejně s podivem, že tak malá baterka to dokáže tak dlouho živit. I když možná že si to trochu energie bere z napětí na vstupu pro čítání impulzů, případně z jiných vstupů.

PF
Odpovědět

Zpět na „Měření, regulace a automatizace“