LXZ je označení konstrukce kondenzátoru, detaily se dají vyhledat na webu výrobce a zrovna ChemiCon je má krásně přehledně vypracované.
Oprava UPS, vivat Tesla kondenzátory!
Moderátor: Moderátoři
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
GM mam při cestě do školy, stačí vyskáknout z metra, a GES mam na opačnou stranu. Naposledy jse tam sháněl nějáké IO s nízkým šumem do actidampu co v GM neměli, a ten vůl to nemohl najít a pak tam lítali a nečemu se furt tlemili že to nemohou najít atp. Škoda že tam nebyla vedoucí, to by si nedovolili nebo bych ji zavolal
Dík za info
- tomasjedno
- Artaban001
Možná některý budou mit názor, že je to hovadina, tak já jim ho neberu, samozřejmě mluvím jen obecně, v některých případech, ne že bych to dělal všude, ale na místech, kde vím, že ten kondík zásadní a chci aby to bylo na tom místě nesmrtelný
Teď jsem si zase vzpomněl a musím citovat větu, stavba zesilovače podle AZS022, webová stránka Motol snake:
Text: Dobrá rada: Když je na kondenzátoru napsáno že je na 250V tak tomu věřte,vážně není ani na 260V, nevydrží, a když vydržíte tu ránu aniž by jste se pos*ali tak ten smrad určitě nepřežijete
CZJKP1 píše:Davidus píše:hmm super, někdo to bere jen podle značky, tohle raději komentovat nebudu
![]()
Výrobci jsou schopní vyrábět různě kvalitní kondenzátory a ty označují serií.
Zkus se třebas kouknout po sanyo OS-CON a podobně. Pokud je společně se sanyem zařadil "pouze mezi kvalitní" tak nemám slov
Přesně. Jenže oni jsou asi nový a nový řady a jiné a jiné šarže, a tak nejde ,,dlouhodobě" udržet seznam ,,výborných" kondenzátorů". Prostě zajdeš do krámu a koupíš nějáké kondenzátory, a buďto si trefil ty výborný a vydrží haldu let. Anebo ve valné většině natrefíš na nějáké kondíky a jsou to shity a vydrží kulový.
Nekupuji už HITANO. Snažím se až na nějáké vyjímky vybírat JAMICON na 105st, SAMWHA atp
U výborných kondíků nesmíš používat slovo dobré, protože dobré znamená za tři!
Kdysi se u nás dělaly součástky výborně pořád a nebylo nutné ja takto rotřizovat, přístroje z té doby většinou odešly na opotřebeni, nebo fungují dodnes, nebo byly vyměněny z důvodu modernizace.
Dokonce ani kondíky z NDR (folie) nejsou (ani po těch dlouhých lete a skladování) vůbec špatné..
Zajmala by mě i kvalita ,,svitkových kondíků" například WIMA a ty žluté s porovnáním s těmi šedými, atp..
Nejzajmavější součástky jsou firmy ES-Ostrava, které jsou vzhledově zcela totožné se součástkami vyrobenými Teslou před rokem 1993 a tak by mě samozřejmě zajmalo porovnání parametrů jedné a té samé součástky vyrobené teslou n.p. před r1993 a součástky vyrobené ES-Ostrava. Typuji, že se součástky vyrábí na zcela stejných strojích. Jenže i při výrobě se to dá ledasčím zabít a ošiit, vzhledem k tomu, že je to ale česká firma, věřil bych jim ! Jen škoda, že součástky nedodávají do fy jako GES a GME a samozřejmě by mi zajmaly jejich ceny, ty budou asi vyšší, je známo, že se za kvalitu platí..
Pracoval jsem tam kdysi. Jeste v Tesle. Navijeci automaty Metar (Svycarsko) a Arcotronics (Italie). Material se dovazel z NSR. 100% kontrola vyrobenych soucastek. Tolerance +20% u elytu nebyla zadnou zvlastnosti. Dnes se vetsina sortimentu vyvazi. Predevsim do USA a Nemecka. Vyrobce se nebrani dodavkam i pro tuzemske odberatele.