Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)
Moderátor: Moderátoři
Takže z hlediska vegetariánství je správné používat mléko jako živočišný produkt ale z toho samého vegetariánství je nesprávné používat syřidlo jako živočišný produkt?
A pokud tam to mléko je, vegetariánsky správně lze používat název vegetariánský sýr, protože tam není syřidlo které není vegetariánské?
Ač mi idea vegetariánství připadá mírně legrační, v tomto případě by mne fakt zajímal názor člověka, který se veřejně prezentuje jako vegetarián a je ochoten "hodit řeč".
Vegetariáni mlíko žerou, mlíko nežerou spíš vegani (a další, těch druhů je hrozně moc, otázka je, kdo jak kam zapadá, nebo taky dokonce nezapadá).
Hozením řeči s nějakým vegetariánem nic nezískáš, rozhodně teda ne nějakou představu. Každé má jiné důvod, nebo spéš důvody, proč změnil návyky.
Nejzákladnější informace jsou třeba tady:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Vegetariánství
...ále zase se tam nic moc nedovíš...
Edit: Chvilku trvalo, než jsem to pěkný videjko našel:
http://www.youtube.com/watch?v=zGLD26gZX1M
Mě to spíš zajímá z hlediska ideologie.
Takže předpokládám že z tvýho pohledu je správné požívat mlíko jako živočišný produkt ale syřidlo nikoliv, protože ten živočich musel umřít.
Smím se ještě zeptat kde je ta hranice?
Který živočich ještě může umřít a který už nesmí?
Nemůžeš hledat exaktnost někde, kde prostě není.
A nemůžeš z jednoho vegetariána (ze mě) tahat informace za účelem něco zjistit, když nějaké jiné řekne něco úplně inčího. To je, jako by ses nějakýho borca ptal, proč se zamiloval do jedné holky a ne do jiné, nebo kdyby ses někoho ptal, proč se mu líbí AC a DC a nežere Guns a Roses... Chce to být v klídku a uvědomit si tohle:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Názor
Ten článek se mně až tak moc nelíbí, nepostihuje podstatu věci v tom smyslu, že je tam příliš málo zmíněná ta subjektivita (tj. osobní zkušenost, pocity, poznání a paměť a pod.), ale dá se to.
Nebo ses ptal, protože by ses chtěl hádat? Tak to by jsem nemohl sloužit...
0,5kg pórko
0,5kg květáko
0,5kg rajčat
0,5kg hlávkovýho zela
0,5kg brambor
pořádné, velké česnek
uzené plátkové Eidam Bluedino z Lídlu- vegetariánské (a proklatě dobré)
Majoránko, Pepř, Bazalko, Kmína, sůl
Nakrájá sa na jemno, nafláká do kastrólo, nachvístá sa do teho půllitr vode (kvůli převodu tepla a zprostředkování difúze) a vaří sa na pleňáko do skorozměknoťá (hlavně, ať je to vláčný a néjsó tam vzduchový boblene).
Pak se na te naháže další čtvrtkilo rajčat (či co), aby pokryla polovinu ploche kastrólo. Mezere se vyplnijó jedním rozcopovaným letokrohem pórko (průměr cca 20mm v mým přépadě, u mojí velikosti kastrólo).
No, a celek se hodí do tróbe. Až se na rajčatech, a take na tom letokroho, začne dělat hnědá kórčečka, tož se povotáčijó rajčata vo cca 180° podél náké horizontální vose, a ten letokroh pórko sa zahrabe někam do hlóbe celýho teho eintopfu. A vařá sa v tróbě dál, do dalšé kórke na rajčatech. Voda se má z většine vodpařát.
Je to žrádlo jak sviňa, zase jsem sa přežral. Žral jsem to s rohlékama...
K temu jsem si pak na večer kópil pět Svijanských lahváčů z Alberta po jedenáctikačce, a asi povalím na nonstop pro další tři Černý Hory ležáky, páč jsem z těch pěti Svijanů dostal žízeň jako prase.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
Ale jinak, kdyby ten můj dlabanec byl blívajz, tož, se tade s tím nedělím, ne... Be jsem se žádné blévajz neovařál. Belo te fakt betelný a z rajčat ze zahrade.
Teď zase žero pomazánkový máslo EuroShopper a rohléke a rajčata... Taky dobrý.
Ještě na ně přijde poleva nebo marmeláda, proto je to jen čisté těsto. Při focení ještě teplé.
- Přílohy
-
netopyri.jpg- Vrchol sváteční výzdoby stolu :-)
- (64.71 KiB) Staženo 60 x
-
dino_03.jpg- Havěť 3
- (62.8 KiB) Staženo 69 x
-
dino_02.jpg- Havěť 2
- (71.57 KiB) Staženo 47 x
-
dino_01.jpg- Havěť 1
- (72.77 KiB) Staženo 50 x
-
stul.jpg- Celkový pohled, co talíř to jeden plech v troubě.
- (66.99 KiB) Staženo 61 x
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Tapeta je vyřešená a debata o ní se popelí v koši.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Jenže řízky často zbydou a citron dál pokračuje ve své činnosti, takže třetí den už to není zrovna ono. A já se s tím cpu klidně celej týden. Takže z toho pohledu spíš necitronovat, nebo smažit vždy čerstvý....
Samozřejmě na smažení používám sádlo.
- feliz_navidad