Věž SANYO GXT 969CD, nahrávaní na Cr02 pásky
Moderátor: Moderátoři
Věž SANYO GXT 969CD, nahrávaní na Cr02 pásky
Diky.
rctamiya píše:jak je to u teto veze s nahravanim na Cr02 pasky?
. . . a co ti není jasné ?
obecně přeci po vložení kazety CrO2 se sám magnetofon přepne podle druhu pásku a prostě nahrává . . .
Kazeta CrO2 má jiné otvory na hřbetu než kazeta Fe2O3 . . .
je otázkou, jestli to tento přístroj umí . . .
. . . skoro bych řekl, že neumí !
http://img05.tablica.pl/images_tablicap ... laskie.jpg
http://img06.tablica.pl/images_tablicap ... sniki-.jpg
Diky za rady.
rctamiya píše:nebo mas namysli, ze se to podle tech otvoru samo prepina? ze jedna ta packa je na ochranu vymazu a nejaka dalsi na volbu pasku?
. . . ano, samo se to přepíná
rctamiya píše:Slo mi jen o to, jestli deck te veze na to je staveny, aby se neco neposkodilo
některé stroje si ten pásek v kazetě na začátku překontrolujou a pak podle toho nastavěj předmagnetizaci
podívej se na foto, je tam videt rozdíl mezi Normal-Sony a CrO2 - UCX-S90
ta UCX má o otvor víc než normalka a metalka má díru ještě v prostředku, podle toho se přepíná v magneťáku úroveň předmagnetizace.
- Přílohy
-
20121222_012313u.jpg- (212.1 KiB) Staženo 93 x
Ted jsem tam koukal(nedalo mi to) a opravdu tam je napravo cidlo na ty chromky. Uprostred ale nic neni, jen plech na dotlaceni.
Ten prepinac je jak u kazety B tak i A.
Jeste jednou diky!
- Přílohy
-
mc.JPG- (298.66 KiB) Staženo 99 x
Na straně odvíjecí cívky musí být dvě čidla - jedno hlídá zákaz záznamu na kazetu a druhé, blíž ke středu, teprve rozlišuje CrO2 / Fe2O3.
V některých mechanikách je nemají vedle sebe, v tom případě je jedno na straně odvíjecího trnu (blokování záznamu) a druhé (samozřejmě taky dál od kraje) na straně přivíjecího.
Koukej na obrázek:
1 - blokování záznamu (a mazání), zapadá do vylamovacího okénka kazety a nezapadá do nevylomeného, pochopitelně
2 - rozlišení Fe2O3/CrO2
3 - toho si nevšímej, tato páčka jen hlídá, jestli je vložená kazeta. To asi ve své věži nenajdeš.
Směr pohybu pásku při zařazeném přehrávání nebo záznamu jsem tam dokreslil také.
U autoreverzních mechanik jsou pochopitelně stejná čidla i na druhém rohu kazety.
- Přílohy
-
HPIM6791.JPG- (174.45 KiB) Staženo 120 x
máš všechny druhy běžných kazet a je to na nich na pevní pohled vidět . . .
- Přílohy
-
kazety_popis.jpg- (185.92 KiB) Staženo 103 x
rctamiya píše:dyt uz jsem to psal
jasně že jo . . .
ale musíš se podívat dovnitř kazetového prostoru a tam uvidíš co ten tvůj magič umí . . .
. . . a to je odpověď na tvůj původní dotaz.
rozložení otvorů na kazetě ti taky popsal "Hill" a máš to i s fotkou kazetového prostoru . . .
. . . metalky jsem ale nikdy nepoužíval, neměl jsem na ně magič . . .