Vaříme při bastlení (odděleno, uzamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
kejki

#256 Příspěvek od kejki »

ZdenekHQ píše:Když jsme u těch Vánoc - dlouhodobě řeším problém citron v.s. smažený kapr. Když se dělají čerstvý řízky, je dobrý to lehce pokapat citronem a nechat odležet, maso pak zkřehne a chuťově je lepší.

Jenže řízky často zbydou a citron dál pokračuje ve své činnosti, takže třetí den už to není zrovna ono. A já se s tím cpu klidně celej týden. Takže z toho pohledu spíš necitronovat, nebo smažit vždy čerstvý....

Samozřejmě na smažení používám sádlo.

Nebýt líný a smažit dvakrát?
EKKAR

#257 Příspěvek od EKKAR »

U nás jsou "medvědí pracky" napečené (aby se rozležely) už od půlky listopadu, dneska jsem z biskvitů ze stejnýho těsta plácal "vožralý ořechy" (náplň = rovným dílem cukr, piškotové drobky a mleté oříšky, do požadované konzistence = do lepiva zředit Rozumně Uloženou Měnou). Linecký u nás vzalo rychlej konec - nikdo ho nechtěl, z loňských Vánoc se dojídalo ještě o letošních Velikonocích, takže se letos vynechalo. Zbývá nepečený sortiment - rumové koule s kokosem, kokosová roláda a pod - to už se uplácá během zítřka nebo neděle - udělat je dřív by zaručeně znamenalo muset je den před Štědrým dnem plácat znovu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Zirafka

#258 Příspěvek od Zirafka »

Nepečené já moc nemusím, i když jak co, ale letos jsem se rozhodla, že bude pravěk :-) Ještě to musím dozdobit, jenže to se musím vydat do Ústí pokusit se koupit potravinářské barvivo.

Jen doufám, že když nebyl konec světa včera, že nebude dneska v obchodech...
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#259 Příspěvek od ZdenekHQ »

Já už jsem taky začal trénovat vánoční výzdobu. :D
Přílohy
klobas.jpg
(103.08 KiB) Staženo 64 x
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#260 Příspěvek od ZdenekHQ »

A jedna varianta smaženýho kapra.
Přílohy
koleno.jpg
(82.86 KiB) Staženo 63 x
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
p32

#261 Příspěvek od p32 »

Další rasista, nelíbí se mu bílé a ještě je věší. :lol:
Zirafka

#262 Příspěvek od Zirafka »

p32 píše:Další rasista,

Asi budu za memblo, ale o co jde? Nějak nechápu a nebo nemluvím řečí tvého kmene.
Zirafka

#263 Příspěvek od Zirafka »

ZdenekHQ píše:A jedna varianta smaženýho kapra.

Toto je kapr? Vypadá nějak divně. Nějaká mimozemská veze? Že by tu včera skutečně byli? :-)
EKKAR

#264 Příspěvek od EKKAR »

Zdeněk si momentálně (nevím pod vlivem čeho) plete pojem a průjem = zaměnil slovo "varianta" se slovem "alternativa" - myslel tím to druhý, neboli "něco, co pro něj má stejnou hodnotu, ale jinej původ" jako ten prokletej vodní studenokrevnej živočich...

Ber to zjednodušeně tak, že "rasista" je v podání určitý etnický skupiny i ten, kterej po nich vyžaduje normální společenský chování a že ZdeněkHQ nemiluje studenokrevný živočichy na talíři, byť by to bylo v sebehezčí úpravě :D :D :D...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
p32

#265 Příspěvek od p32 »

Variolo, ty máš asi divnou náladu. Ber to prostě z humorem a nakonec, EKKAR to už vysvětlil. :lol:
Zirafka

#266 Příspěvek od Zirafka »

p32: Mám divnou náladu, ale jinak než myslíš. A vysvětlení Ekkara jsem si musela přečíst několikrát, než mi došlo. Snad.

Takže předpokládám, že to pochopím zítra, až bude moje řídící centrum opět plně funkční a nebude fungovat jen na úrovni retulikární formace :-D

Jinak já smaženého kapra také nemusím. Zato uzený je excelentní. U nás se ale dělá jen smažený a pečený a proto já tradičně o štědrovečerní večeři mám prsní svaly z kuřete :-)
EKKAR

#267 Příspěvek od EKKAR »

Jseš můj člověk, Sašo - studenokrevnej živočich na talíři není ani moje parketa... :D :D
Sendyx

#268 Příspěvek od Sendyx »

Tak od té doby, co jsem jedl málo vysmažené řízky z kapra, mám radši kapra dušeného na másle a kmíně. To se propeče skrz zcela bezpečně a když to není moc mastné, rozumně solené a s citronem a petrželkou, nemá chybu...
p32

#269 Příspěvek od p32 »

Já, jak se řiká lidově, sežeru vše, co je na talíři. Od toho jsem se ženil, abych se nemusel starat pro svou lennost, ale zase jsem to vyhrál, že žena umí zpracovat každé maso z těch zdechlin. :lol:
Kapra bych si dal taky, ale nemusím ho nutně. Máme již připravenou malou čtyřkilovou krůtku, filé a pár kilo prsních řizků. No a kdybych přece jen trpěl hlady, tak jsou ve sklepě zavařeniny a to by bylo, aby mě nebylo špatně. Ale jako ZdenekHQ zase nemlsám. :cry:
frantajetel11

#270 Příspěvek od frantajetel11 »

Hmm tak mně zase veškerý (bohužel vzdálený moravský) příbuzenstvo hlásí, jak maj všichni vyudíno a všichni se přežíraj :? Takže akorát slintám a poslouchám od polovičky, že "na jaře už tu udírnu musíš nějak zbouchat" :lol:
Jinak kapra snim, ale že by mi ho někdo musel předepsat zrovna na vánoce, to teda ne...
P.S. Včera jsem zrovna u tesca koukal co maj v těch kádích - minimálně 6ti kilový tučný hovada a ještě v tak z*a*s*r*a*n*ý vodě, že mně přešla chuť :?
Takže bude smažený prase a je to :lol:
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“